Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Despre voluntariat
 

Despre voluntariat

 

Ce stii despre voluntariat? In primul rand, voluntariatul este cea mai simpla activitate pe care o putem face. Voluntariatul inseamna sa iti dedici o parte din timpul tau altor tipuri de acivitati, fara sa fii platit pentru ceea ce faci.

In schimb, ce s-ar putea sa nu sti despre voluntariat este ca te vei simti rasplatit cu sentimentul de satisfactie al timpului si eforturilor pe care le-ai depus. Voluntariatul este un mod bun sa: cunosti persoane noi, sa stapanesti mai bine abilitatile personale, sa capeti experienta. Nici nu trebuie sa mai spunem cat de distractiv este!

Posibilitatile de implicare in voluntariat sunt imense. Indiferent de abilitatile si experienta sociala pe care le ai, intotdeauna exista proiecte in care poti sa te implici si, negresit, un punct de la care poti sa pornesti. Daca vrei sa stii mai multe despre voluntariat, cea mai buna metoda este sa vezi ce proiecte sunt disponibile si sa rasfoiesti sectiunea noastra de Stiri si evenimente caritabile, de pe imparte.ro. Vezi care sunt cele mai noi proiecte de voluntariat chiar acum!

Despre voluntariat. O singura problema

Cand vine vorba despre voluntariat, exista o singura problema care ii pune la indoiala pe cei mai multi dintre noi. Cea mai mare problema a persoanelor care vor sa fie voluntare este lipsa timpului. Un program incarcat poate reduce cu mult optiunile celor care vor sa se implice in voluntariat. Dar, oamenii foarte ocupati gasesc solutii pentru voluntariat. Inca o data iti spunem ca trebuie sa cauti cu atentie proiectele si programele organizatiilor non profit. In societatea de astazi, poti sa devii voluntar in nenumarate feluri.

Ce trebuie sa mai stii despre voluntariat?

Nu exista limita de varsta, dar ar putea fi mici probleme pentru persoanele sub 16 ani sau peste 65 de ani, majoritatea din motive juridice. Daca ai nelamuriri in aceasta privinta, intreaba chiar organizatia pentru care vrei sa fii voluntar. Retine si urmatoarele lucruri daca vrei sa fii voluntar:

Vei acoperi cheltuielile de transport, daca proiectul presupune sa fii voluntar de vacanta

Va trebui sa stii exact ce ai de facut si care va fi rolul tau

Vei beneficia de training si sprijin in derularea activitatilor

Vei face parte dintr-o echipa de voluntari plina de entuziasti

Daca vrei sa afli si mai multe detalii, nu ezita sa intrebi. Sute de oameni sunt deja voluntari, dar e nevoie de mult mai multi voluntari. Asa ca foloseste informatiile pe care ti le oferim si devino voluntar!

Sursa foto: www.unetsolutions.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul online - mituri

Voluntariat in India

Voluntar de vacanta

Fii suporter de caritate: scapa de anxietatea sociala

Doneaza timp!

Ce este voluntariatul?

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: