Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Cum sa faci din organizatia ta un loc ideal pentru voluntariat
 

Cum sa faci din organizatia ta un loc ideal pentru voluntariat

 

Vrei sa faci din organizatia ta un loc ideal pentru voluntariat? Felul in care iti vei planui proiectele de voluntariat iti va afecta semnificativ succesul recrutarii voluntarilor.

Daca esti organizatie care se implica in voluntariat, ia in considerare urmatoarele cazuri de persoane pe care le-ai putea recruta: un tanar, singur la parinti, care ia o singura data masa in familie - in weekend; o femeie care lucreaza pe ture, o data dimineata, o data seara, care ar putea fi interesata de voluntariat; sau un grup mare de persoane cu aceleasi interese pentru voluntariat.

In ce mod ofera organizatia ta proiecte de voluntariat care ar putea fi la indemana acestor potentiali voluntari? Cei doi parametri de mai jos evidentiaza cum sa faci din organizatia ta un loc ideal pentru voluntariat.

O organizatie care lucreaza in pas cu programul voluntarilor sai

Asa cum voluntarii vin din medii si grupuri diferite, programele lor de lucru variaza in cele mai multe cazuri. Pentru a atrage cati mai multi membri voluntari, ia in considerare tehnici pentru a coordona evenimente de instiintare pentru persoanele cu programe variate de lucru, in functie de nevoi sau interese.

 • Bazeaza-te pe eforturile voluntarilor la ore diferite din zi, si fii cat mai flexibil pentru vizite pe tot parcursul saptamanii

 • Stabileste ore flexibile sau recruteaza voluntari care pot servi pe ture, in schimbul unui program pe tot parcursul zilei

 • Planifica proiecte de voluntariat in mai multe arii de interes sau diversifica strategiile pe o singura problematica

 • Pune la dispozitie proiecte prietenoase pentru a implica si familii, unde atat parintii cat si copii se pot implica in voluntarit si pot face acte caritabile

 • Furnizeaza oportunitati pentru voluntarii neexperimentati, dar si programe mai elaborate pentru cei cu ani  buni vechime in aceasta practica sociala

 • Planifica proiecte pe termen lung pentru rezidenti, nou-veniti, proiecte individuale sau de grup

 • Include si proiecte indoor si outdoor

O organizatie cu un calendarul de evenimente bine pus la punct

 • Calendarul unui proiect de voluntariat insumeaza o lista de activitati disponibile pentru voluntarii organizatiei tale, sau alte informatii cu privire la programul si proiectele viitoare. Sunt o forma perfecta de informare daca recrutezi noi voluntari, dezvolti proiecte, sau ai nevoie de forme de sponsorizari.

 • Mentinerea calendarului de evenimente online este ideal pentru updatarea informatiilor cat de frecvent posibil si furnizarea detaliilor proiectelor si stirilor recente in randul voluntarilor.

 • Un alt avantaj al calendarelor online presupune o metoda de cautare mult mai rapida a oportunitatilor de a sustine un proiect, o idee, o miscare sau participarea la o actiune publica.

 • Poti sa incluzi un formular online de inregistrare, si spune cat mai tare voluntarilor ca pot sa-si aleaga orice proiect.

Sursa foto: www.home-jewelry-business-success-tips.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul online - mituri

Voluntariatul – beneficii pentru tine

Verifica asociatiile caritabile inainte sa donezi

Tabloul tinerilor de succes

Fii voluntar cat esti tanarComunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: