Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Centrul de voluntariat – cum ma pot inscrie?
 

Centrul de voluntariat – cum ma pot inscrie?

 

Un centru de voluntariat exista in primul rand pentru a stimula si dezvolta activitatea de voluntariat in comunitate. In general, un centru de voluntariat este pus la dispozitia voluntarilor de catre organizatiile non profit ale caror activitati si servicii implica actiunile de voluntariat.

Existenta unui centru de voluntariat este justificata din urmatoarele perspective cu rol umanitar: promovarea voluntariatului, cresterea numarului de amplasamente locale de voluntariat, inzestrarea populatiei cu spiritul de leadership si crearea unei legaturi stranse a oamenilor cu oportunitatile reale de a da o mana de ajutor.

 

Care sunt centrele de voluntariat si cum ma pot inscrie?

Actiunile de mai sus le vei regasi in cele ce urmeaza, pentru ca fiecare organizatie caritabila stie sa-si comunice cel mai bine nevoiele sale. Afla cum sa te inscrii ca voluntar pentru toate programele pe care le desfasoara! Amintim de Habitat for Humanity, Samusocial din Romania, SOS Satele Copiilor, Hospice Casa Sperantei, Asociatia M.A.M.E, Fundatia Sf Dimitrie, Fundatia Alaturi de Voi.

Habitat for Humanity

Dupa cum suna si citatul, "O zi la Habitat, o experienta unica" se pare ca te asteapta experiente de zile mari alaturi de Habitat for Humanity. Habitat Romania are un program activ de voluntariat in care implica grupuri de studenti, oameni din biserici, angajati din firme, corporatii sau voluntari individuali din tara si strainatate. Recent, organizatia a sarbatorit prezenta a 3000 de voluntari internationali in Romania, in 14 santiere Habitat, alauri de peste 1600 de familii beneficiare.

Sunt invitati in familia Habitat toti voluntarii care sunt dornici sa inlocuiasca o viata chinuita si sa cladeasca o locuinta simpla si modesta. Echipa Habitat te asteapta sa ii contactezi la voluntar@habitat.ro sau telefon +40 259 321511 pentru a afla mai multe detalii despre cum te poti implica individual sau cum poti forma o echipa.

Samusocial din Romania

Samusocial militeaza pentru constientizarea faptului ca le poti schimba viata cu numai o portie de mancare calda, o haina sau un sac de dormit. Este vorba de acele persoane sarace, nevoiase, fara locuri de munca din Capitala. Poti sa devii unul dintre cei mai importanti oameni din viata acestor persoanelor fara adapost. Voluntarii duc mai departe actiunile Samusocial si fac cunoscute campaniile organizatiei unui public mai larg. Pentru a face parte din echipa de voluntari Samusocial, trimite CV-ul tau la contact@samusocial.ro. In cateva zile, vei fi contactat telefonic de unul din reprezentantii organizatiei.

Hospice Casa Sperantei

Voluntarul Hospice face toate lucrurile din inima si ajuta la mbunatatirea conditiile celor care au nevoie de ingrijire paliativa. Voluntarul Hospice se simte motivat pentru ca stie ca ajuta la mentinerea calitatii umane esentiale, si anume demnitatea.

Pentru ca esti voluntar Hospice Casa Sperantei, pe parcurs vei capata experienta prin implicarea intr-o serie de actiuni motivante si prin campanii de strangere de fonduri. Alaturi de coordonatorul de voluntari Hospice vei participa si la sesiune de team building. Poti sa te inscrii ca voluntar in una din urmatoarele sectiuni:

Centre de zi pentru adulti si copii: poti sa ajuti la servirea mesei pacientilor, ii poti ajuta sa se deplaseze pe cei cu probleme motorii, vei putea sta in compania lor, vei lua parte alaturi de ei la diverse jocuri, le vei citi din ziare, carti sau reviste.

Departamentul social: te vei ocupa de tehnoredactare, operare pe computer, traduceri din sau in limba engleza, distribuirea alimentelor si a altor bunuri materiale dar si organizarea diferitelor evenimente (serbari, tabere, grupuri de sprijin, activitati recreative pentru copii).

Departamentul pentru strangerea de fonduri: vei putea deservi standurile Hospice amenajate cu ocazia Sarbatorilor de Craciun, Paste, Martisor sau Zilele Brasovului; poti sa alegi sa te implici si in confectionarea diferitelor obiecte decorative ce urmeaza sa fie expuse in cadrul evenimentelor si in distribuirea materialelor informative.

Departamentul administrativ: te vei apuca de sortarea donatiilor, de operare pe computer si tehnoredactare, realizarea de copii xerox, lucrari de intretinere a cladirii, transportarea persoanelor ingrijite de Hospice cu masina personala sau chiar gradinarit ori curatatul zapezii.

Receptia si bucataria: e nevoie de tine pentru preluarea si predarea corespondentei si a mesajelor pentru personal; vei primi si ghida vizitatorii sau vei prelua medicamente si materiale returante de catre familiile pacientilor. La bucatarie vei putea spala si dezinfecta vase, vei putea face curat sau curata zarzavatul. Pentru toate acestea e nevoie sa prezinti analize medicale facute recent.

Daca te-am facut deja curios, gasesti toate centrele Hospice Casa Sperantei aici www.hospice.ro/contact.

SOS Satele Copiilor

Ajutorul pe care SOS Satele Copiilor il poate primi este atat de natura financiara, cat si nefinanciara. Oricine poate veni in sprijinul asociatiei prin diferite actiuni de voluntariat. In cazul in care doresti sa te implici intr-o actiune de voluntariat, o poti face la adresa de e-mail fundraiser@sos-satelecopiilor.ro. De asemenea, pentru a primi mai multe detalii, poti contacta SOS Satele Copiilor si telefonic la 021-668.00.77.

 

Asociatia M.A.M.E

Inscrie-te ca voluntar pentru Asociatia M.A.M.E si vei putea participa la toate activitatile asociatiei pentru ca:

 • poti sa sustii o cauza de interes

 • iti pasa de problemele celor suferinzi

 • te simti parte a unei solutii

 • vrei sa faci fapte bune

 • esti impreuna cu oameni care impartasesc aceleasi valori

 • recunosti voluntariatul drept o valoare

 • te simti necesar si folositor

Asociatia M.A.M.E. demareaza Campania "Voluntar pentru viata" ce are drept scop implicarea voluntarilor in derularea activitatilor in spitale, scoli, gradinite si nu numai. Reprezentantii Asociatiei M.A.M.E se intreaba: "Ne putem baza pe voi?" Spune-le ca da!

Esti binevenit sa te implici in toate activitatile Asociatiei, si pentru aceasta trebuie doar sa completezi formularul, urmand ca apoi sa va trimitem un contract pentru a-l semna, conform legii voluntariatului.

Fundatia Sf Dimitrie

Fundatia Sf Dimitrie te recruteaza voluntar! Care este procedura si cum te inscrii? Trimiti un CV personal pe mail, tii un interviu cu psihologul si coordonatorul de voluntari, esti alaturi de echipa de voluntari o luna de zile in perioada de proba, te informezi asupra programelor, regulamentului si procedurilor interne. Urmeaza luarea in evidenta prin completarea unui formular, si semnarea unui contract de voluntariat pe 6 luni sau 1 an.

Vei avea o paleta de activitati de voluntariat din care poti alege:

 • sprijin la teme pentru copii si supravegherea acestora

 • insotirea la spectacole si la joaca

 • insotirea in tabere si excursii

 • participare la campania 2%

 • participare la Atelierul de creativitate

 • participarea la organizarea si desfasurarea evenimentelor de strangere de fonduri

Daca ai cum si unde, de ce sa nu devi voluntar? Ia legatura cu Elena Grigore, coordonatorul de voluntari, la numarul de telefon 021 325 51 35, in zilele de Marti si Joi.

Fundatia Alaturi de Voi Romania

Da un sens vietii, impreuna cu Fundatia Alaturi de Voi. Programul de voluntariat oferit de Fundatie presupune:

 • recrutarea, selectarea persoanelor care doresc sa devina voluntari in cadrul fundatiei

 • oferirea de cursuri de formare pentru voluntari de catre angajatii fundatiei pe problematica HIV/SIDA

 • supervizarea activitatilor de catre coordonatorul de voluntari

 • orientarea si implicarea voluntarilor in toate programele si activitatile Fundatiei "Alaturi de Voi" Romania

Ai o multime de optiuni in care poti sa te implici. Poti sa participi la campanii de informare, educare si contientizare in institutii de invatamant, sa desfasori activitati de socializare cu tinerii din C.P. “Guliver”, in cadrul Clubului Tinerilor din Iasi, sa te implici in organizarea serbarilor, petrecerilor pentru tinerii seropozitivi si a taberelor, sa insotesti asistentii sociali pe teren si multe alte activitati frumoase. Cum te inscrii? Completeaza formularul ADV si ia legatura cu ei cat mai repede.

Iti reamintim cu fiecare ocazie ca pentru toate institutiile sociale inscrise pe imparte.ro poti arata ca iti pasa si ca esti alaturi de ei cu un simplu gest caritabil. Poti sa devii in orice moment voluntar online pentru institutiile pe care le ajuti.

Pentru o mai buna cunoastere poti sa citesti si:

Cum te poti angaja ca voluntar

Voluntar Crucea Rosie - cum fac?

Primul tau proiect de voluntariat

Infiinteaza un centru de voluntariat!

Eveniment caritabil, umanitar si de voluntariat - Decembrie, luna miracolelor

Sursa foto: habitat.ro, sos-satelecopiilor.ro

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.rostrigat de ajutor urgent:((((
coemntarii
Buna ziua datorita situatiei grele cu care ma confrunt atat eu si cei 3 copii ai mei in varsta de 12 ani respectiv 8 ani si 2 ani jumate , mentionez toti 3 copii ai mei sunt baietii, pe care ai cresc singura traind pe luna din 126 ron bani care nu ne ajung nici macar sa ofer strictul necesar lor, tatal copiilor nea parasit in urma unui accident, lasand in urma greutati,necazuri,dureri :((((( pentur mai multe detalii ma gasiti la nr de telefon 0762 15 27 79
Adaugat de: la data de 20-May-2013, 9:42
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul online - mituri

Voluntar de vacanta

Voluntar Crucea Rosie – cum fac?

Asociatia Ovidiu Rom

Oportunitatile voluntariatului online

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: