Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat 5 moduri de a ajuta mai mult decat cu un Like pe Facebook
 

5 moduri de a ajuta mai mult decat cu un Like pe Facebook

 

Retelele de socializare s-au transformat intr-o noua lume, cea virtuala, de care oamenii nu se mai pot dispensa. Aici, in mediul virtual, informatia circula mai rapid ca oricand, iar din aceasta cauza toate domeniile sociale si-au facut simtita prezenta pe aceste portaluri. Din peisaj nu puteau lipsi nici organizatiile nonguvernamentale, pentru a-si face cunoscute cazurile pentru care militeaza. Totusi, fenomenul Like-urilor, care capata o amploare din ce in ce mai mare pe retelele de socializare, nu ajuta cu nimic persoanele aflate in dificultate, arata o cercetare realizata recent.

Pentru a ajuta cu adevarat pe cineva, este Moduri de a ajuta mai multnevoie nu doar sa sprijini printr-un Like, ci sa aderezi la aceste actiuni caritabile intr-un mod cat mai constructiv in asa fel incat contributia ta sa fie cat mai vizibila si semnificativa. Iata cateva maniere de a ajuta mai mult decat cu un Like pe Facebook:

1. Invita oamenii la angajamente specifice

Atunci cand promovezi o actiune de caritate, invita persoanele carora le trimiti mesajul la un angajament direct. Specifica in anuntul tau ca oamenii sa vina in ajutorul persoanelor aflate in dificultate prin donatii din veniturile lor in scopuri caritabile.

2. Fa invitatii private

Studiile recente au aratat ca tot mai multe persoane au tendinta de a semna o petitie sau de a face donatii mai multe daca primesc invitatii private in acest scop. Semnatura privata ii face pe oameni sa se simta mult mai utili, multi dintre ei dorind sa nu se afirme public prin actele lor de caritate.

In plus, semnarea si donatiile de bani publice sunt vazut in general ca o actiune, si nu ca un angajament.

3. Evidentiaza motivele pentru care se cer donatii

Orice persoana care face o donatie isi doreste in primul sa afle motivul pentru care face acest act de caritate. Asadar, atunci cand promovezi o actiune umanitara evidentiaza cat mai bine motivele acesteia.

4. Incurajeaza reflectia asupra donatiilor anterioare

In postarile umanitare de pe retelele de socializare este foarte important sa specifici cum au ajutat donatiile facute anterior si sa explici bucuria pe care au adus-o persoanelor care au beneficiat de ele prin exemple concrete. Cercetarile au aratat ca foarte multe persoane se simt datoare sa adere la o actiune umanitara mult mai repede daca vizualizeaza concret efectele benefice ale acesteia.

Reflectia la contributiile anterioare ajuta la castigarea increderii in capacitatile oamenilor si la consolidarea identitatii lor ca donatori.

5. Umanizeaza cauza

Empatia creste mult mai mult atunci cand aceasta este indreptata spre o persoana identificabila. Asadar, alaturi de mesajele umanitare, posteaza si imagini cu persoanele care vor beneficia de ajutorul tau.

sursa foto: playtech.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Unde donez bani sa ajut copiii

Strangerea de fonduri pentru fundatii umanitare

Promovarea unei cauze sociale

Dovedit stiintific: Voluntariatul face bine la sanatate!

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: