Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat 5 dintre cele mai motivationale initiative de pace din lume
 

5 dintre cele mai motivationale initiative de pace din lume

 

Crimele, conflictele si razboaiele sunt printre subiectele principale din mass media, insa ceea ce putini stiu este faptul ca exista organizatii care folosesc mijloace tehnologice pentru a ajuta la crearea unei lumi mai bune. Iata cateva dintre cele mai motivationale initiative de pace din intreaga lume.

pace1. Search For Common Ground

Acest ONG international incearca sa solutioneze conflictele intr-un mod creativ. Organizatia nonguvernamentala a fost fondata in 1982 si foloseste mijoace, precum productii mass media, sport, teatru, muzica, pentru a pune capat conflictelor. ONG-ul are 50 de sedii in 30 de tari din Africa, Asia, Europa si America de Nord.

2. Peacetube

Peacetube este o aplicatie Facebook la care inca se mai lucreaza, dar care este creata cu scopul de a conecta oamenii cu afilieri politice diferite din intreaga lume. Utilizatorul Peacetube se conecteaza, iar aplicatia il pune in contact cu un alt utilizator dintr-o alta tara. Cei doi ajung sa se cunoasca prin intermediul chat-ului, gasind puncte comune de discutii. Astfel, ei isi pot dezvalui identitatea, devenind prieteni pe Facebook.

3. Center For Media & Peace Initiatives (CMPI)

Acest ONG promoveaza solutionarea conflictelor, formand profesionisti mass media si promovand rolul presei in mentinerea pacii. ONG-ul organizeaza diferite proiecte de formare, in cadrul carora se desfasoara de la cursuri la care tinerii vorbesc despre rolul jurnalismului, pana la programe de dezvoltare profesionala a jurnalistilor din Africa.

4. Peace Innovation Lab

Aceasta initiativa apartine Universitatii Stanford si este destinata cercetarii in domeniul inovarii si al retelelor sociale pentru a contribui la schimbarile pozitive. Aceasta initiativa este sustinuta de cercetatori si colaboratori din intreaga lume, avand laboratoare in curs de dezvoltare in Berlin, Buenos Aires, Mexic si Franta.

5. United Religions Initiative (URI)

Este vorba despre o retea care promoveaza pacea si dreptatea prin aducerea impreuna a persoanelor din medii culturale si religioase diferite. Exista peste 569 de organizatii membre, in intreaga lume, care promoveaza dialogul interetnic, ajuta la mediera conflictelor si pun in aplicare programe care se axeaza pe tineri, femei si probeleme de mediu. URI este activa in 83 de tari diferite, cu birouri regionale in India, Pakistan, Coreea, Iordania, Uganda, Malawi, Etiopia, Germania, Filipine, America Latina si SUA.

sursa foto: iofc.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: