Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Actiunea zileiSalvati viata Marianei Goguta
 

Salvati viata Marianei Goguta

 

Mariana GogutaMariana Gogu┼ú─â, din Petro┼čani, diagnosticat─â cu „CONDROSARCOM BINE DIFEREN┼óIAT FEMUR PROXIMAL DREPT”, i se poate salva via┼úa cu o protez─â special─â de reconstruc┼úie, care cost─â 44.500 euro, o sum─â ame┼úitoare pentru so┼úii Gogu┼ú─â.

Mariana Gogu┼ú─â este o femeie de 41 de ani, din Petro┼čani, care pare mult mai tân─âr─â datorit─â fragilit─â┼úii feminine pe care o eman─â. Colegii s─âi de la Apa Serv Petro┼čani spun c─â este un om cu foarte mult bun-sim┼ú, care nu ┼čtie s─â spun─â nu. De când este bolnav─â, r─âspunde colegilor ┼či prietenilor care o contacteaz─â telefonic cu „nu vreau s─â te încarc cu problemele mele” sau „mul┼úumesc ┼či iart─â-m─â...”.

Mariana avea probleme de s─ân─âtate de mai bine de un an de zile. Diagnosticul ini┼úial a fost de hernie de disc, cu tratamentul aferent f─âcut la Spitalul de Urgen┼ú─â Petro┼čani. Pentru c─â durerile îi afectaser─â ┼či piciorul drept, in luna aprilie a acestui an, în timp ce f─âcea ┼čedin┼úe de fizioterapie, radiografiile au relevat o tumor─â gigant pe os. Analizat─â, tumora a fost ini┼úial catalogata ca fiind benign─â. La a doua interven┼úie chirurgical─â, când osul a fost chiuretat ┼či îndep─ârtate celulele periculoase, a fost confirmat ceea ce era mai r─âu – „CONDROSARCOM BINE DIFEREN╚ÜIAT FEMUR PROXIMAL DREPT”. Diagnosticul a fost reconfirmat de alt set de analize.

Condrosarcomul este un tip de cancer care se dezvolt─â în os, iar Condrosarcomul diferen┼úiat este cea mai malign─â form─â a condrosarcomului ┼či este un amestec între condrosarcomul de grad mic ┼či sarcomul cu grad mare fibros în care fibrocitele au aspect cartilaginos.

Mariana Gogu┼ú─â se afl─â în grija unui medic renumit în ┼úar─â, prof.dr. Dan Lucaciu, specializat pe ortopedie-traumatologie, ┼čeful Clinicii de Ortopedie ┼či Traumatologie Cluj, care este unul dintre cei trei speciali┼čti din România capabili sa faca astfel de operatii. Este vorba de artroplastie ┼čold drept cu endoprotez─â de rezec┼úie tumoral─â.

Rezec┼úia – reconstruc┼úia în tumorile maligne ale aparatului locomotor, este un concept relativ nou de "conservare” sau „salvare” a unui membru afectat de o tumor─â malign─â, care a câ┼čtigat tot mai mult teren în ultimii 25 de ani ┼či care salveaz─â pacientul de amputa┼úie, salvandu-i astfel viata si integritatea fizica.

Mariana a fost selectat─â ca fiind „compatibil─â” cu aceast─â protez─â, doar c─â fiind o protez─â special─â din titan, are un pre┼ú prohibitiv pentru o familie care tr─âie┼čte din salariu: 44.500 euro. Colegii de serviciu, în frunte cu directorul societ─â┼úii, au f─âcut dona┼úii în bani, pentru a o sprijini pe Mariana Gogu┼ú─â în aceast─â perioad─â, îns─â sumele sunt insuficiente, iar timpul si Oamenii sunt singura speran┼ú─â.

Prof. dr. Dan Lucaciu a┼čteapt─â achizi┼úionarea protezei de reconstruc┼úie pentru a interveni chirurgical. Pentru toate acestea, a fost deschis un cont umanitar la Banca Transilvania, pe numerle sotului Marianei:

RO83BTRL02201201U48595XX - Goguta Eugen Armand
De asemenea, familia Goguta poate fi contactata la numerele de telefon: 0765272744, 0740103314

Actele medicale pot fi consultate pe pagina de caz a Marianei

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro

´╗┐
´╗┐´╗┐
Va multumim !!!
coemntarii
Va multumim !!!!
Adaugat de: DOINAPOPESCU la data de 15-August-2014, 0:41
linie gri
 
sunt alaturi de noi !!!
coemntarii
am primit urmatorul mesaj,,,,,Associazione Donne Romene in Italia - ADRI 15 august 20:54 am publicat deja, numai bine, multa sanatate!,,,,
Adaugat de: DOINAPOPESCU la data de 16-August-2014, 21:40
linie gri
 
ADRI
coemntarii
Bravo, am vazut ca au publicat! Succes!
Adaugat de: soleilroi la data de 19-August-2014, 11:09
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
David are nevoie de sprijinul nostru!

Daniel Pirvu are 10 luni si nevoie urgenta de transplant de timus

Apel de ajutor pentru Ana-Maria!

Ajutor pentru StefaniaComunitate imparte.ro
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
Citeste despre
Voluntariat
Responsabilitate sociala
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane