Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Actiunea zileiPovestea emotionanta a unei doctorite care lupta sa traiasca de patru ani
 

Povestea emotionanta a unei doctorite care lupta sa traiasca de patru ani

 

Povestea emotionanta a unei doctorite care lupta sa traiasca de patru ani, desi medicii i-au spus sotului sa se pregateasca de înmormântare.

daniela cocosViata minunata pe care Daniela Cocos, un tânar medic din Timisoara, o traia s-a transformat într-un adevarat cosmar în urma cu patru ani.

Femeia visa sa ajunga un medic apreciat si a facut toate eforturile pentru a-si îndeplini visul. A terminat Facultatea de Medicina la Timisoara, a facut anii de rezidentiat,însa din cauza bolii, abia anul acesta a reusit sa profeze doar o luna ca medic de familie.

„Povestea mea începe în anul 2009 când am fost operata de un chist ovarian endometriozic + multiple aderente uterorectale si epiplonoparietale, multiple aderente între ansele intestinale si cele doua anexe, se pare ca ceva nu a mers bine si prin urmare anul trecut în noiembrie m-am operat din nou la Szeged în Ungaria (maghiarii nu accepta formularul si interventia se face cu banii jos, iar aceasta a fost 5000 euro, iar din punct de vedere al evolutiei starii de sanatate … nici o modificare spre bine), din martie– anul acesta am început sa ma simt din nou rau, am ajuns la 36 de kg si un abdomen de parca eram însarcinata în 12 luni.

Medicii au ajuns la concluzia ca nu mai este mare lucru de facut si iau comunicat viitorului sot sa se pregateasca de ceea ce este mai rau; s-a încapatânat, a întrebat în stanga, în dreapta si cu ajutorul unor oameni cu suflet am ajuns în Austria la Viena la spitalul AKH (30 APRILIE 2013).

Aici diagnosticul initial a fost de suspiciune de cancer de ovar, ni s-a comunicat ca la ei daca vii din afara (daca nu esti asigurat în sistemul lor de sanatate ) ziua de spitalizare este de 1290 euro/zi, nu ne puteam permite asa ceva, ne-am întors în tara si dupa o gramada de drumuri mi s-a aprobat formularul E112. AKH-ul mi l-a ceptat si a urmat internarea în 13 mai.

Aici s-au început o serie de investigatii, în 14 mai am intrat în operatie, în urma careia diagnosticul a fost de endometrioza (endometrioza care a depasit aparatul genital si s-a extins în tot abdomenul prinzând aparatul digestiv, in urma acestei interventii m-am ales cu o punga atasata de abdomen în care se evacua scaunul – colostoma (anus contra naturii) si mi s-a spus ca o sa mai urmeze una sau doua interventii chirurgicale ca sa poata rezolva tot în abdomen si sa ma readuca pe linia de plutire.

În tot raul este si un bine … s-a dovedit ca nu a fost cancer, dar din pacate endometrioza a nenorocit aproape tot ceea ce exista în abdomen, afectând în principal sistemul digestiv si renal.

În septembrie a urmat o noua interventie chirurgicala, în cadrul careia au scos tot din punct de vedere genital si colostoma a fost transformata în ileostoma.

Din pacate au aparut complicatii, s-a rupt artera iliaca externa,s-a realizat si reconstructia vezicii urinare, s-a montat un stent ureteral, o alta punga atasata în partea stânga pentru evacuarea urinei (rinichiul stâng a fost si el afectat) + o sonda urinara care trebuie tinuta pâna la urmatoarea interventie, aceasta va fi la începutul anului viitor când va fi scos si rinichiul stâng.

Asa am ajuns din om….neom, un medic tânar, bolnav pe patul de spital din strainatate.

Saptamânal sau cel mult la 2 saptamâni trebuie sa merg la control, aceasta în cazul cel mai fericit, fiindca daca ceva nu functioneaza (din punct de vedere renal) eu trebuie sa ma întorc la spitalul din Viena. Prin urmare sunt o gramada de drumuri, costuri suplimentare, dispozitivele pentru stome trebuie schimbate în fiecare zi, prin indulgenta la 2 zile + medicamentatia necesara …………. ce sa mai spun din mai pâna acum am facut fata cu banii dar acum s-a ajuns la fundul sacului.

Îmi doresc sa trec si peste hopul ce va urma si …. cât de cât sa redevin om, sa încep din nou sa profesez meseria mea, cea de medic si sa pot ajuta alti oameni la rândul meu, dar din pacate ca sa pot trece peste toate acestea am nevoie de ajutor financiar.

VA MULTUMESC DIN SUFLET!”

Cum o poti ajuta pe Daniela sa lupte cu boala:

COCOS DANIELA:

CEC BANK (Agentia Calea Torontalului, nr.2A):TIMISOARA

RO14CECEC001946202029911 (RON)

RO55CECETM01B2EUR0874678 (EUR)

SWIFT:CECEROBUXXX

TELEFON: 0723.352.811

cocos_daniela@yahoo.com

 

STEFANESCU CLAUDIU RAOL ALEXANDRU:

OTP BANK (Sucursala Timisoara, Pta. Sfantul Gheorghe, nr.1):

RO56OTPV190000720971RO01 (RON)

TELEFON: 0788.251.832

raol_alex@yahoo.com  

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Va rog din suflet ajutati-mi baietelul!

Sorin are nevoie de ajutorul tau pentru a putea trai!

Raluca are nevoie de ajutorul tau!

O poveste despre viata mea

Comunitate imparte.ro
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
Citeste despre
Voluntariat
Responsabilitate sociala
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane