Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Actiunea zileiCrucea Rosie lanseaza un apel umanitar pentru Filipine
 

Crucea Rosie lanseaza un apel umanitar pentru Filipine

 

Crucea Rosie Romana lanseaza un apel umanitar de urgenta in sprijinul victimelor taifunului Haiyan care a devastat Filipine.

In data de 8 noiembrie a.c., cel mai mare taifunApel umanitar pentru Filipine inregistrat pana acum a lovit regiunea centrala Visayas din Filipine, a provocat  o tragedie umanitara de mari proportii. Palo si Tacloban, (capitala provinciei Leyte), pe insula cu acelasi nume, sunt printre orasele cele mai afectate de taifunul Haiyan. Se estimeaza ca au murit mii de oameni, insa distrugerea infrastructurii face dificila stabilirea rapida a daunelor si a numarului exact al victimelor.

Rapoartele de pana acum arata ca aproximativ 9,5 milioane de persoane din care 4 milioane copii, din 40 de provincii au fost afectate de aceasta furtuna, iar acum se lupta sa supravietuiasca din cauza lipsei de hrana, adapost si apa potabila. Crucea Rosie Filipineza in colaborare cu autoritatile nationale au luat masuri imediate pentru a asigura operatiunile de salvare si distribuirea de materiale de prima necesitate catre populatie. Richard Gordon, directorul Crucii Rosii Filipineza a declarat ca "Exista oameni morti peste tot, distrugeri enorme. Este un haos absolut, dar speram ca situatia se va imbunatati odata cu sosirea incetul cu incetul a necesitatilor de baza in toate domeniile."

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui dezastru umanitar, Cruce Rosie Romana lanseaza Apelul umanitar de Urgenta "Ajutor pentru Filipine". Campania consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi donate spre a fi utilizate de catre Cruce Rosie Filipineza pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

Invitam pe toti cei care vor sa sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, sa doneze bani in conturile Crucii Rosii Romane.

Pentru donatii online se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, in care pot fi depuse contributiile in bani, sunt deschise la BRD, Agentia Piata Romana:

LEI: RO36BRDE410SV29647144100    

EURO: RO33BRDE410SV06871604100

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Licitatie umanitara: cumparati-i masina, salvati-i viata!

Fii voluntar pentru un caz umanitar

Apel umanitar: Maria are nevoie de ajutor

Apel umanitar pentru Raluca Bosorogan

Comunitate imparte.ro
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
Citeste despre
Voluntariat
Responsabilitate sociala
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane