Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Actiunea zileiAjuta-l si tu pe Stefan sa aiba o pensie dupa 30 de ani de munca
 

Ajuta-l si tu pe Stefan sa aiba o pensie, dupa 30 de ani de munca

 

Odata cu anii '90, Romania s-a confruntat si cu un val de restructurari masive, din cauza inchiderii numeroaselor fabrici. In acea perioada, foarte multe persoane au ramas pe drumuri, fara nicio posibilitate de reintegrare pe piata muncii. In aceeasi situatie s-a aflat si Stefan, in varsta de 70 de ani, care, dupa 30 de ani de munca, a ajuns sa locuiasca in strada si sa supravietuiasca din cersit.

Stefan a intrat in somaj pe cand avea deja 50 Stefande ani, iar integrarea sa pe piata muncii a fost practic imposibila, desi avea o experienta de munca vasta. Stefan a lucrat ca muncitor-tricotier, a fost vanzator in librarie, dar si contabil la Organizatia Comerciala Locala Painea Grivita Rosie.

In perioada in care a ramas insa somer, Stefan a acumulat o datorie imensa la intretinere, de 27 de milioane de lei vechi. Pentru a-si achita datoriile, el si-a vandut casa, iar apoi a stat in chirie o perioada, pana cand a ramas fara niciun leu.

De aici, a fost nevoit sa stea in strada. El a locuit chiar si intr-un canal alaturi de doi oameni ai strazii o buna perioada. Acum, Stefan incearca sa isi recupereze actele care ii atesta vechimea in munca, iar in acest sens il ajuta Asociatia Samusocial, o organizatie nonprofit ce vine in sprijinul persoanelor fara adapost.

In acest moment, Stefan locuieste intr-o baraca alaturi de alte persoane, intr-un spatiu de 12 metri patrati. In urma cu un an, un cuplu de pensionari s-a oferit sa ii plateasca chiria, insa acum acestia incep sa dea inapoi, iar Stefan nu doreste sa se intoarca din nou in strada, mai ales ca in curand problema pensiei se va rezolva.

Daca vrei sa ii intinzi si tu o mana de ajutor lui Stefan pentru a-si plati chiria in urmatoarele sase luni, pana cand va intra in posesia unei pensii, poti dona bani in contul deschis de la BRD GSG Agentia Carol, Nume client: SAMUSOCIAL din Romania, Cod IBAN: RO93BRDE441SV49929504410, cu mentiunea Stefan.

sursa foto: totb.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Traim cu frica ca vom ajunge iar pe strada...

Strangere de fonduri pentru batrani singuri si familii defavorizateCopil al strazii doresc sa fac scoala

Comunitate imparte.ro
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
Citeste despre
Voluntariat
Responsabilitate sociala
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane