Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabilefaraeticheta.org - Prima platforma de locuri de munca dedicate persoanelor cu dizabilitati
 

faraeticheta.org - Prima platforma de locuri de munca dedicate persoanelor cu dizabilitati

 

Fundatia Estuar lanseaza prima platforma de locuri de munca dedicate persoanelor cu dizabilitati, 21 martie 2012, Bucuresti

Fundatia Estuar, cu activitate in domeniul sanatatii mintale, lanseaza www.faraeticheta.org, prima platforma online de locuri de munca dedicate persoanelor cu dizabilitati. Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca isi pot incarca CV-ul pe platforma si pot primi consiliere gratuita, iar angajatorii pot posta posturile disponibile din cadrul companiilor pe care le reprezinta.

Conform statisticilor, aproximativ una din sase persoane din populatia apta de munca a Europei a declarat o problema de sanatate de lunga durata sau o dizabilitate. Rata de angajare a persoanelor cu dizabilitati in UE este de aproximativ 50% in comparatie cu 68% pentru restul populatiei. Persoanele cu dizabilitati sunt mai predispuse la excluderea sociala si economica decat celelalte grupuri dezavantajate.

Posibilitatea acestor persoane de a gasi un loc de munca este foarte redusa, deoarece angajatorii nu sunt pregatiti pentru a primi si a acorda suport acestei categorii de oameni. Mai mult, somajul in randul persoanelor cu dizabilitati este dublu fata de somajul inregistrat in randul celorlalte categorii ale populatiei active.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor cu dizabilitati care doresc sa isi gaseasca un loc de munca, dar si al angajatorilor care doresc sa angajeze astfel de persoane, Fundatia Estuar a lansat platforma www.faraeticheta.org.

www.faraeticheta.org este prima platforma de locuri de munca dedicate persoanelor cu dizabilitati si a fost conceputa plecand de la nevoia tot mai mare de a creste gradul de informare si de constientizare al publicului cu privire la angajarea persoanelor cu dizabilitati si probleme de sanatate mintala in campul muncii.

Obiectivul principal al platformei este sa informeze si sa orienteze profesional tinerii si adultii cu dizabilitati pentru a facilita accesul acestora pe piata libera a muncii.

Consiliere gratuita pentru utilizatori

Platforma www.faraeticheta.org ofera informatii actualizate, metodologii si articole care faciliteaza integrarea in munca a tinerilor si adultilor cu dizabilitati. Utilizatorii care sunt in cautarea unui loc de munca isi pot crea un cont si isi pot inscrie CV-ul pe platforma pentru a fi vizualizat de companiile interesate. Mai mult, acestora li se ofera consiliere gratuita in domeniul juridic, vocational, psihologic si psihiatric prin intermediul forumului de discutii si sunt indrumati pentru a obtine un loc de munca.

Facilitati fiscale pentru angajatori

www.faraeticheta.org vine de asemenea, in intampinarea nevoilor angajatorilor care doresc sa angajeze persoane cu dizabilitati. Acestia sunt informati cu privire la facilitatile fiscale de care pot beneficia daca angajeaza persoane cu dizabilitati, sunt instruiti privind integrarea persoanelor cu dizabilitati in cadrul echipei si pot incarca online locurile de munca disponibile in cadrul companiilor pe care le reprezinta.

Platforma www.faraeticheta.org este realizata in cadrul proiectului “Servicii integrate de dezvoltare profesionala pentru adultii cu probleme de sanatate mintala”, ID-ul 64373, implementat de Fundatia Estuar in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti, Fundatia Estuar - Filiala Botosani, SC High Performance Team SRL, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca - Prahova si Comber Romanian Orphanage Appeal of Ireland si este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Despre Fundatia Estuar

Fundatia Estuar a fost fondata in septembrie 1993 pentru a oferi optiuni si alternative sociale adultilor cu probleme de sanatate mintala, in vederea reintegrarii lor in comunitatea romaneasca.

Fundatia Estuar ofera in cadrul celor patru centre sociale din Bucuresti, Cluj, Ploiesti si Giurgiu si a celor doua din Filiale din Constanta si Botosani servicii de consiliere si informare, servicii de recuperare, reabilitare si reinsertie sociala, servicii locative si consiliere la domiciliu.

Despre problemele de sanatate mintala

Sanatatea mintala este acel echilibru emotional, care te ajuta sa treci peste problemele care pot aparea in viata ta, este capacitatea de a construi relatii de afectiune cu ceilalti si puterea de a cere ajutorul atunci cand ai nevoie.
Datele oficiale arata ca unul din trei oameni pot trai tulburari mintale pe parcursul vietii. Boala psihica se situeaza la nivelul bolilor cardiovasculare si are o incidenta de trei ori mai mare decat cancerul. Multi dintre cei ale caror probleme sunt identificate primesc tratament de la medicul generalist; doar patru din zece persoane diagnosticate primesc tratament psihiatric.

Dintre cei diagnosticati cu probleme de sanatate mintala, 99 % continua sa traiasca in comunitate, restul necesitand internarea intr-un spital. Cele mai frecvente probleme de sanatate mintala sunt depresia si anxietatea.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati Fundatia Estuar la numarul de telefon 0758.119.326 sau la email aurelia.grigore@estuar.org, persoana de contact Aurelia Grigore, Expert PR & Marketing.

Articol realizat de:

Fundatia Estuar Fundatia Estuar
4 articole postate
Publica din: 2012-03-23
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Samusocial din Romania ajuta adultii strazii sa isi gaseasca un loc de munca

Fundatia Dezvoltarea Popoarelor sprijina somerii aflati in cautarea unui loc de munca

Doar 12% dintre romanii cu dizabilitati au un loc de munca

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro