Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileZiua mondiala pentru asistenta umanitara
 

Ziua mondiala pentru asistenta umanitara

 

Ziua mondiala pentru asistenta umanitaraPe 19 august 2010 se va sarbatori cea de-a doua „Zi Mondiala pentru asistenta umanitara.” Aceasta zi este menita sa ii omagieze pe toti cei care sunt implicati in misiuni umanitare si sa recunoasca meritele celor care activeaza in acest domeniu sau si-au pierdut viata in acest scop. Acesti eroi, barbati si femei, provin din medii diferite, dar au in comun convingerea ca suferinta unei singure persoane este responsabilitatea tuturor.

Aceasta data nu este intamplatoare, ci marcheaza atentatul cu bomba asupra Sediului Natiunilor Unite din Bagdad, in care si-au pierdut viata 22 de persoane, printre care si reprezentantul special al ONU in Irak, Sergio Vieira de Mello. Moartea sa a lipsit omenirea de un lider umanitar unic si de neegalat, care si-a dedicat peste 30 de ani pentru ajutorarea si alinarea suferintelor victimelor conflictelor armate. Mostenirea morala lasata de acesta continua sa inspire o lume intreaga. Anual se acorda si un premiu in numele sau, prin care sunt recunoscute rezultatele remarcabile in rezolvarea pasnica a conflictelor.

La fel ca Sergio si alti bravi colegi care si-au pierdut viata in ziua aceea teribila, personalul umanitar se aventureaza in regiuni cu probleme pentru a ii ajuta pe ceilalti. Pentru ei, un conflict nu poate fi ignorat.

Anul acesta, pe 19 august, oamenii vor fi informati ce inseamna sa fii asistent umanitar, ce presupune munca aceasta si care sunt principiiile care le guverneaza activitatea acestor persoane. De asemenea, toti asistentii umanitari care au fost ucisi sau raniti in diverse actiuni vor fi comemorati. Adunarea Generala, care a instituit Ziua in decembrie 2008, invita toate tarile, membrii ONU si organizatiile internationale si neguvernamentale sa respecte ziua anual, crescand astfel sprijinul public pentru munca umanitara din intreaga lume.

In ultimul deceniu, mai mult de 700 de asistenti umanitari au pierit in timpul misiunilor de salvare a milioane de oameni din intreaga lume. Aceasta zi intareste angajamentul asistentilor umanitari de a ajuta toate persoanele care au nevoie, oriunde s-ar afla acestea. Este misiunea continua a comunitatii umanitare.

 

Sursa foto: ochaonline.un.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua Romaniei la Expozitia Mondiala de la Shanghai, 29 iulie

Ziua Portilor Deschise – Ajut-o pe Ioana sa aplaude

Fundatia Comunitara Cluj ofera 6500 de lei pentru proiectul „Fiecare parc are povestea lui!”

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro