Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileZiua de 4 februarie marcheaza Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului
 

Ziua de 4 februarie marcheaza Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului

 

Ziua de 4 februarie marcheaza ziua mondiala a cancerului

Carta de la Paris din anul 2000 a ales data de 4 februarie ca Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului – World Cancer Day (WCD).

In anul 2005, Uniunea pentru Controlul Internaţional al Cancerului (Union for International Cancer Control – UICC) a lansat WCD, cu scopul de-a pune criza mondiala a cancerului pe agenda publica, a liderilor guvernamentali si decidentilor din sistemele de sanatate, de pretutindeni.

Celebrata in fiecare an, WCD este coordonata de UICC si membrii acesteia, cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii ai al partenerilor cheie.

Cancerul poate apare in toate organele si tesuturile corpului, iar dezvoltarea sa incepe cu diviziunea haotica a celulelor. Masa de celule astfel rezultata se numeste tumora, care poate fi benigna sau maligna.

Alaturi de bolile cardiovasculare si cele infectioase, cancerul se afla in topul maladiilor care provoaca cele mai multe decese in randul populatiei, in intreaga lume.

In Romania, peste 500.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer, iar in fiecare an se iregistreaza 2000 de cazuri noi. In lume, cifra persoanelor diagnosticate cu cancer depaseste 11 milioane, iar numarul de decese se ridica la 7 milioane de persoane.

Totusi, contrar convingerii celor mai multe persoane, cancerul nu mai inseamna demult o condamnare la moarte!

Cancerul depistat precoce poate fi tratat prin metode mai putin agresive, astfel crescand considerabil si sansele de recuperare completa!! De aceea, este extrem de importanta depistarea timpurie a acestei maladii, prin cunoasterea factorilor de risc si prin efectuarea regulata a examinarilor medicale de specialitate.

Prin Imparte.ro ati aflat de campaniile de informare, cum ar fi cea privind cancerul pulmonar si campaniile de constientizare si strangere de fonduri cum sunt cele organizate de Fundatia Renasterea sau campania Asociatiei Salveaza Vieti prin care se pot dona 2 euro pentru copiii bolnavi de cancer.

Ati citit statistici despre cancerul la san si statistici despre cancerul pulmonar. Puteti citi mai multe despre cancer, factori de risc si tratamente, pe siteul Societatii Romane de Cancer.

sursa foto: who.int

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua LIVESTONG, ziua mondiala de constientizare a persoanele bolnave de cancer

Un minut de aplauze in Parlament pentru supravietuitorii cancerului

Tabara pentru tinerii care au invins cancerul

Spectacol caritabil organizat in beneficiul unei fundatii ce lupta impotriva cancerului la san

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro