Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileZiua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor
 

Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor

 

Organizatia E.M.M.A, care militeaza pentru reducerea mortalitatii infantile, celebreaza pe data de 15 octombrie Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor. Evenimentul se afla la cea de-a treia editie in Romania si se desfasoara simultan si in Statele Unite, Australia, Canada, Japonia si cateva tari europene.

Astazi, incepand cu orele 19, parintii indoliati si cei care vor sa ia parte la comemorare, aprind lumanari in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Pe fondul diferentei de fus orar, lumanarile aprinse vreme de un ceas dau nastere unui "Val de Lumina" care face inconjurul globului si care dureaza 24 de ore.

Bianca Brand, fondatoarea E.M.M.A, a organizat pentru prima oara Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor in 2010, in fata Ateneului Roman din Bucuresti. Anul acesta, evenimentul se desfasoara in aproximativ 22 de orase din tara si 4 din strainatate. In capitala, locatia stabilita este Cercul Militar National.

Ziua comemorativa vine in sprijinul familiilor care au trecut prin pierderea unei sarcini sau a unui copil si a fost declarata oficial de presedintele SUA Ronald Reagan, in anul 1988. In 2002, un grup de parinti a stabilit ca data de 15 octombrie sa fie marcata cu "Valul de Lumina" in amintirea ingerasilor din lumea intreaga.

Sursa foto: jurnal.tvsatrm.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Salvati Copiii critica limitarea repartizarii gratuite a laptelui praf pentru bebelusi

Cel mai important eveniment de solidarizare din Romania

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro