Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileZiua Internationala a Animalelor sarbatorita de copii
 

Ziua Internationala a Animalelor, sarbatorita de copii

 

Vier PfotenZiua Internationala a Animalelor a fost sarbatorita de copii impreuna cu Tibi, Tuca si Mulan, trei catei comunitari antrenati de Asociatia VIER PFOTEN.

Cateii au smuls strigate de surpriza si aplauzele celor 400 de copii de la Scoala generala 198 din Capitala, care au asistat la numerele de dresaj performate in curtea scolii cu ocazia Zilei Internationale a Animalelor.

Sub privirile incantate ale copiilor, cei trei catei au efectuat exercitii de disciplina, dar si alte elemente incitante care au electrizat atmosfera. Echipa canina Caini pentru Oameni e compusa din trei fosti caini fara stapan, special antrenati pentru astfel de evenimente, dar si pentru a ajuta copii cu diverse nevoi speciale sa se refaca sau sa-si imbunatateasca vizibil starea emotionala. 

Astazi sarbatorim, fiecare dupa masura constiintei sale, Ziua Internationala a Animalelor. De la animalele salbatice pana la cele din ferme, de la animalele marine pana la cele pe care nu le vedem, ceea ce ar trebui sa ne lege de acestea este respectul pentru viata. Macar o zip e an, sa hranim un caine fara adapost, sa nu ne ducem la gradina zoologica sau la circ, sa ne gandim de doua ori cum sunt crescute si sacrificate animalele de ferma si ca toate acestea sunt fiinte care au dreptul la viata”, a declarat Veronica Tulpan, coordinator de programe nationale al VIER PFOTEN Romania.

Caini comunitari dresatiTot astazi, in curtea institutiei de invatamant a fost inaugurat un padoc construit de VIER PFOTEN pentru a adaposti cei trei caini comunitari adoptati si ingrijiti de scoala. Una dintre cele trei ”locatare” ale padocului este Eva, o catelusa salvata dupa ce a fost aruncata pe geamul unei masini, pe cand avea doua luni.

Codita si Fetita, doua catele aciuate in curtea scolii, au adoptat-o si au ocrotit-o ca pe propriul lor pui. Incepand din luna iulie, cei trei caini sunt tinuti in padoc, fiind eliberati pe timpul noptii si in week-end, cand nu exista activitati scolare.

Scoala generala 198 din cartierul Militari este una din primele institutii de invatamant care a implementat, din 2005, proiectul VIER PFOTEN ”Copiii invata sa protejeze animalele”, aplicat la nivelul claselor a III-a si a IV-a. Din 2005 si pana astazi, peste 10.000 de copii din scoli din Bucuresti si judetele Prahova, Cluj, Brasov si Sibiu au invatat despre necesitatile si comportamentul animalelor domestice si salbatice, dupa un manual realizat de VIER PFOTEN.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua Internationala a Eliberarii Animalelor

Paul McCartney impotriva testelor pe animale

Manifestatie pentru protectia animalelor

De sambata, un nou centru de adoptii animale in Bucuresti

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro