Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileZeci de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite テョn cadrul Campaniei "Sトハトフate pentru sate"
 

Zeci de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite テョn cadrul Campaniei "Sトハトフate pentru sate"

 

Sanatate pentru sateZeci de persoane din localitatea Sotrile, judetul Prahova, au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul ediナ」iei cu numトビul 53 a Campaniei "Sトハトフate pentru sate", derulatト de cトフre voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

"Este o colaborare foarte buna cea pe care am inceput-o astazi cu Clinica Polimed, este foarte util sa se intample si pe viitor acest lucru pentru ca ajuta foarte mult la depistarea anumitor probleme de sanatate faptul ca noi le recoltam analize. Pana joi vom avea si rezultatele acestor analize, urmand ca noi sambata sa ne deplasam aici cu caravana, cu medici cu diferite specializari, cum ar fi un internist, un neurolog, un gastroenterolog. Toti localnicii de aici vor beneficia de investigatie EKG si ecograf. Astazi au fost recoltate analize unui numar de 80 de persoane, multi copii", a declarat Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului.

Stefan Badea, asistent medical generalist principal, la Clinica Polimed, a adトブgat: "Au fost recoltate probe de sange reprezentand analizele uzuale: hemoleucograma, proba de biochimie si coagulare. Au fost repartizate pentru copii carora le-au fost recoltate in plus exudatul faringian si proba din scaun pentru depistarea Helicobacter Pylori, femeilor, in plus fata de analizele uzuale li s-a recoltat hormonul tiroidian, iar barbatilor PSA-ul care depisteaza problemele de prostate. Colaborarea a fost foarte buna, s-a desfasurat fara probleme. In general, pacientii au fost disciplinati si au inteles ca trebuie sa preluam mai intai copiii, apoi femeile si la urma barbatii".

Sanatate pentru sate"Au lucrat foarte bine, au vorbit frumos. Noi trebuia sa mergem la Campina si ne trebuia bilet de trimitere si sa asteptam si nu avem conditii sa ne ducem", a spus un pacient.

"Este foarte bine, ca la noi populatia e mai imbatranita si nu mai merge pentru analize sau altceva la Campina pentru ca e ceva distanta. E o initiativa foarte buna, pentru ca problemele trebuie depistate de la inceput. Si e greu mai tarziu", a punctat alt pacient.

Ca de fiecare datト, preotul comunitトη」ii s-a implicat în buna organizare a Campaniei "Sトハトフate pentru sate".

Parintele Dima Avram Adrian, de la Parohia Sotrile, Protoieria Campina, a menナ」ionat: "Initiativa voluntarilor este una foarte binevenita, mai ales ca foarte multi dintre pacienナ」i sunt neasigurati. Este o comunitate departata de orase, insa oamenii avand si treaba acasa, au vite, au ceea ce le trebuie lor si nu prea au timp sa paraseasca gospodaria. De aceea, aceste analize la fata locului sunt binevenite, mai ales si consultul medical care urmeaza sa se faca. E de bun augur toata povestea. Apreciez inalta binecuvantare a Preafericitului Parinte Daniel pentru asemenea lucrare frumoasa si binevenita in parohiile noastre".

Farmacistul Sorina Aurica, voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a conchis: "Astazi, le-am vorbit  satenilor din Sotrile despre importanta efectuarii periodice a analizelor medicale, despre faptul ca acestea ii pot ajuta sa previna boli grave si chiar le pot salva viata. Deopotriva, le-am vorbit despre importanta respectarii tratamentului medicamentos instituit de medic, despre a respecta intocmai modul de adminstrare a medicamentelor, despre a nu lua medicamente fara sfatul medicului sau al farmacistului, despre a nu lua antibiotice fara prescriptive medicala pentru ca automedicatia este o practica total nesanatoasa care genereaza prejudicii starii de sanatate pe termen scurt si lung".

Din septembrie 2015 ナ殃 pânト în prezent, peste 7000 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei "Sトハトフate pentru sate".

Toate actiunile social filantropice derulate de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului sunt coordonate de catre Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro

サソ
サソサソ
Am nevoie de ajutor
coemntarii
Bunト ziua mai numesc madalina ネ冓 am 25 de ani ネ冓 2 copii .lucreazト decテ「t soネ孛l ネ冓 nu テョmi permit sa plトフesc asigurarea.pe pentru de 4 aniネ冩ri am o sonda jj la rinichiu stテ「ng ネ冓 nu mト pot opera decテ「t cu asigurare .dacト e cineva care mト poate ajuta ma poate contacta .pot dovedi cu actele. Va mulネ孛mesc Doame ajuta
Adaugat de: Madalina112 la data de 12-September-2018, 13:17
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro