Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileWorld Vision Romania lanseaza programul "Donator de Viitor"
 

World Vision Romania lanseaza programul "Donator de Viitor"

 

World Vision Romania anunta lansarea programului "Donator de Viitor", primul demers de tip "child sponsorhip" din Romania, prin care organizatia ofera posibilitatea romanilor de a contribui la schimbarea destinului unei comunitati defavorizate, sustinand copiii din acea comunitate.

Prima etapa a programului de dezvoltare Donator de viitorcomunitara se va derula in intervalul octombrie 2013 – septembrie 2014 si va viza nevoile a 13 comunitati defavorizate din judetul Dolj, acesta fiind unul dintre judetele cu cel mai scazut nivel de trai din Romania. In prima faza a campaniei, cei care doresc sa sustina demersul World Vision pot sprijini unul din cei 600 de copii inscrisi in program, prin donatii lunare de 68 de lei pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor.

Romanii -  implicati pentru prima data in procesele de dezvoltare comunitara

Pana acum, programele de dezvoltare comunitara initiate de World Vision s-au derulat cu ajutorul donatorilor individuali din alte tari precum SUA, Canada, Taiwan, Elvetia etc. Incepand cu octombrie2013, World Vision Romania ofera si romanilor posibilitatea de a se implica intr-un astfel de proiect, dand copiilor din mediul rural sansa la un viitor mai bun.

Particularitatea programului "Donator de Viitor" consta in implicarea pe termen lung si in crearea unei legaturi directe intre copil si persoana care se inscrie in programul de donatii.  Astfel, programul permite o comunicare constanta intre donator si copil, primul dintre ei avand posibilitatea de a coresponda cu copilul si cu familia lui sau de a-l vizita, daca isi doreste acest lucru.

"Pentru multi dintre cei 600 de copii inscrisi in program, copilaria inseamna drumul lung parcurs pe jos pana la scoala indiferent de anotimp, inseamna o pereche de pantofi pe care o impart cu fratii lor, o odaie micuta luminata de o singura lumanare sau un cartof fiert impartit – masa pentru intreaga zi. Prin lansarea campaniei "Donator de viitor", ne dorim sa schimbam aceasta realitate si sa le oferim speranta acestor copii care se confrunta prea devreme cu greutati prea mari. De aceea, ii rugam pe toti cei care vad acest mesaj, sa nu ramana indiferenti. Donatia lor poate face diferenta. Impreuna, putem schimba vieti in bine", a declarat Catalin Andrew Popa, Director National World Vision Romania.

Impactul donatiei pentru comunitate

Prin intermediul programului "Donator de Viitor", fiecare sustinator al campaniei ajuta World Vision Romania sa contribuie la schimbarea in bine a vietii celor 600 de copii, schimband lumea in care ei traiesc. Astfel, plecand de la faptul ca bunastarea copilului este strans legata de  bunastarea familiei sale si a comunitatii in care traieste, World Vision Romania va lucra alaturi de oamenii din fiecare comunitate pentru a rezolva problemele cu care se confrunta, astfel incat membrii ei sa devina capabili sa isi ia soarta in propriile maini si sa isi ingrijeasca mai bine copiii.

"Credem cu tarie ca cea mai buna solutie pentru eradicarea saraciei, una care sa dureze,  presupune lucrul alaturi de oamenii dintr-o comunitate pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta, in vederea construirii unei comunitati mai bune. Astfel, prin acest program de dezvoltare comunitara, lucram cu comunitatea pentru a afla cele mai mari nevoi ale acesteia, alcatuim planul de activitate cu membrii si liderii comunitatii, punem planul in practica impreuna si, in ultima etapa, pregatim membrii comunitatii pentru ca ei sa stie cum sa aiba grija de ceea ce au construit si sa dobandeasca noi resurse pentru a beneficia de o dezvoltare continua si durabila", a afirmat Catalin Andrew Popa, Director National  World Vision Romania.

WWR Donator de Viitor

Implementarea campaniei se va realiza pe domenii de activitati, conform filozofiei World Vision, avand 5 paliere principale: educatie, sanatate, dezvoltare economica, advocacy si dezvoltare spirituala. Desfasurarea programelor are permanent in vedere transformarea comunitatilor din entitati pasive, neimplicate, aflate in asteptarea sprijinului din afara pentru depasirea situatiilor dificile, in comunitati active, implicate, capabile sa construiasca viitorul propriilor copii.

Cum poti sa devii donator de viitor?

Foarte simplu. Intri pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor si iti alegi copilul pe care doresti sa il sustii. Donand lunar 68 de lei, tu ii asiguri copilului ales sansa la o viata mai buna si suport moral. Astfel, cu mai putin de 2.5 lei/zi ii poti schimba destinul, dandu-i posibilitatea sa mearga in fiecare zi la scoala, sa aiba caietele si cartile necesare, sa se duca la doctor atunci cand este cazul si sa beneficieze de tratamentul corespunzator, chiar sa mearga in excursii si tabere si sa vada astfel ca lumea este mult mai larga decat stiu ei.  Vei primi scrisori de la copilul ales, informatii despre evolutia lui si il poti vizita daca doresti. Insa impactul donatiei tale este mult mai mare. El se reasfrange asupra intregii comunitati in care copilul traieste. Cu ajutorul tau, World Vision Romania va lucra alaturi de reprezentantii comunitatilor din program pentru a adezvolta proiecte concepute in functie de necesitatile locale, contribuind astfel la bunastarea tuturor copiilor si familiilor din zona.

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

Articol realizat de:

WorldVisionRomania WorldVisionRomania
11 articole postate
Publica din: 2012-06-19
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
World Vision Romania se alatura campaniei internationale "Famine no more!"

World Vision Romania ofera o sansa copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice, psihice si sociale din Romania

World Vision Romania lanseaza campania sociala „Cu o carte schimba o viata”

World Vision Romania lanseaza campania "Eu cum ajung la scoala?"

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro