Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileWorld Vision Romania lanseaza campania sociala „Cu o carte schimba o viata”
 

World Vision Romania lanseaza campania sociala „Cu o carte schimba o viata”

 

World Vision Romania continua eforturile de facilitare a accesului la educatie pentru copiii din mediile rurale defavorizate, prin lansarea campaniei „Cu o carte schimba o viata”. Campania se va derula in intervalul 26 februarie – 31 mai 2013 si are drept principal obiectiv dotarea bibliotecilor din 53 de comunitati rurale cu cel putin 15 000 de carti reprezentand literatura beletristica, enciclopedii si lucrari de specialitate.

• peste 15.000 de copii din 53 de comunitati rurale nu au acces la cartile necesare educatiei lor si nu se pot bucura de lectura

Demersul World Vision Romania poate fi sustinut atat prin donatii financiare pe site-ul organizatiei, in sectiunea dedicata campaniei - www.worldvision.ro/cartipentrucopii, cat si prin donatii de carti in librariile partenere din Bucuresti - Carturesti, Mihai Eminescu si Bastiliei. Cartile colectate sau achizitionate in timpul campaniei vor completa bibliotecile a 53 de scoli din judetele in care World Vision Romania deruleaza activitati si proiecte – Iasi, Vaslui, Ialomita, Valcea, Dolj, Cluj si Constanta, astfel incat peste 15.000 de copii vor avea posibilitatea de a cunoaste beneficiile lecturii.

Accesul la lectura al elevilor din mediul rural este scazut

Conform studiilor derulate de organizatie, accesul la lectura al elevilor din mediul rural este scazut, aceasta situatie fiind cauzata si de faptul ca, la sate, sansele de a avea o biblioteca, chiar si scolara, sunt foarte mici.

Potrivit datelor Ministerului Educatiei, in 2010 doar un sfert din unitatile scolare din Romania erau dotate cu o biblioteca. Acest aspect este cu atat mai ingrijorator, cu cat accesul la lectura are un efect major asupra dezvoltarii intelectuale a elevilor. Spre exemplu, un studiu derulat de sociologii americani, pe parcursul a 20 de ani, in 27 de tari, arata ca "un copil care a crescut intr-o casa cu o biblioteca de 500 de carti ajunge sa aiba un nivel de educatie similar cu acela pe care l-ar fi dobandit daca ar fi avut parinti cu educatie universitara".

„Din pacate, in multe dintre satele din Romania, accesul copiilor la lectura este foarte scazut. Bibliotecile din cadrul institutiilor de invatamant din mediul rural sunt, de cele mai multe ori, slab dotate, iar lipsa resurselor materiale impiedica familiile copiilor sa le cumpere acestora macar cartile scolare. De aceea, am decis sa continuam eforturile de facilitare a accesului la lectura si lansam un apel catre toti cei care vad mesajul nostru sa doneze pe site-ul fundatiei in sectiunea dedicata campaniei  - Cu o carte schimba o viata, a declarat Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision Romania.

Doneaza carti

Toti cei care doresc sa sustina demersul organizatiei, pot dona carti in librariile partenere din Bucuresti - libraria Carturesti (Verona, Muzeul Taranului Roman, AFI Palace Cotroceni), libraria Mihai Eminescu din Piata Universitatii si libraria Bastiliei din Piata Romana sau pot face donatii financiare pe site-ul organizatiei, in sectiunea dedicata campaniei-www.worldvision.ro/cartipentrucopii. Cartile colectate in cadrul campaniei, dar si cele achizitionate cu ajutorul donatiilor on-line vor fi daruite elevilor din scolile vizate de program, la inceputul lunii iunie.

Initiativa „Cu o carte schimba o viata” vine ca o continuare a campaniei „O carte pentru un copil, o sansa pentru mai departe” derulata de organizatie in parteneriat cu UPS Romania in intervalul noiembrie 2012 – ianuarie 2013, prin care 3000 de elevi din mediul rural au beneficiat de carti.

Totodata, campania „Cu o carte schimba o viata” face parte din suita de actiuni prin care World Vision Romania faciliteaza accesul copiilor la educatie formala si informala si reduce rata abandonului scolar. Prezenta fundatiei in comunitati pe o perioada de lunga durata ofera sanse copiilor la o viata mai buna prin programe de dezvoltare comunitara durabila.

Persoana de contact:
Anca Bejanaru - Manager PR&Comunicare World Vision Romania – Biroul National,
Email: anca_bejenaru@wvi.org
Telefon: 0736 444 815

Articol realizat de:

WorldVisionRomania WorldVisionRomania
11 articole postate
Publica din: 2012-06-19
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
World Vision Romania lanseaza campania "Eu cum ajung la scoala?"

Realizarea de carti tactile pentru copii. Despre ce e vorba?

Licitatie caritabila pentru donatii catre un spital de copii

Este nevoie de donatii de incaltaminte pentru oamenii strazii

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro