Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileWorld Vision Romania lanseaza campania "Eu cum ajung la scoala?"
 

World Vision Romania lanseaza campania "Eu cum ajung la scoala?"

 

world_visionIn perioada 7 decembrie 2011 – 31 martie 2012, World Vision Romania va derula campania „Eu cum ajung la Scoala?”. Campania adreseaza problema a peste 150 de copii din comuna Rebricea, judetul Vaslui, care merg pe jos, zilnic, peste 10 kilometri, pentru a ajunge la scoala. Pornind de la acest aspect, principalul obiectiv al campaniei este strangerea de fonduri în vederea achizitionarii a doua microbuze care sa asigure transportul celor 150 de copii la scoala.. Totodata, prin aceasta campanie, World Vision Romania doreste sa atraga atentia romanilor asupra lipsei accesului la educatie pentru copiii defavorizati din mediul rural si sa ii mobilizeze sa ia atitudine in vederea imbunatatirii conditiilor sociale si de educatie ale acestor copii.

Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, peste 785 de elevi au abandonat scoala in prima jumatate a anului scolar 2010-2011. Din cele 785 de cazuri de abandon scolar, mai mult de jumatate, respectiv 405 cazuri, sunt din randul elevilor din ciclul gimnazial, iar peste 80% dintre acestea provin din mediul rural. Din discutiile pe care reprezentantii World Vision le-au purtat cu familiile acestor elevi care au abandonat scoala, reiese ca un factor favorizant îl reprezinta saracia, dar si distanta foarte mare pana la scoala care asigura ciclul gimnazial in comuna.

Judetul Vaslui este unul dintre cele mai sarace din tara, fiind, totodata, si una dintre cele mai sarace regiuni din Europa. Pe acest fond, incepand cu anul 2007, World Vision Romania deruleaza in judetul Vaslui un program de dezvoltare comunitara, avand ca beneficiari aproximativ 2000 de copii, din care aproximativ 1140 au varste cuprinse intre 2 si 12 ani. Campania „Eu cum ajung la scoala?” face parte din programul de dezvoltare comunitara, reprezentand inca un pas pe care World Vision Romania il face pentru a ameliora conditiile copiilor din comunitatile rurale vasluiene.

„Prin lansarea campaniei ”Eu cum ajung la scoala?”, ne dorim sa oferim unui numar de 150 de copii sansa de a ajunge mai usor la scoala, sansa sa invete. Pentru ei, trecerea in clasa a V-a a venit cu multe provocari – au lasat in urma dascalii si scolile primare din satele lor pentru cea din comuna si au devenit si navetistii comunei. Acesti copii se lupta în fiecare zi cu frigul, ploaia, iar uneori trebuie sa se apere chiar si de caini, doar pentru a ajunge la scoala. Ne dorim sa schimbam aceasta realitate si sa le oferim speranta acestor micuti care se confrunta prea devreme cu greutati prea mari. De aceea, ii rugam pe toti cei care vad acest mesaj sa nu ramana indiferenti. Donatia lor poate face diferenta. Impreuna, putem schimba vieti in bine, chiar si cu gesturi mici”, a declarat Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision Romania.

Pentru sustinerea financiara a campaniei, World Vision Romania pune la dispozitie doua numere de telefon in reteaua Romtelecom: 0900 900 090 pentru a dona 5 euro si 0900 900 092 pentru a dona 10 euro. Totodata, cei care doresc sa vina in ajutorul celor 150 de copii, pot intra pe site-ul organizatiei, sectiunea Daruieste speranta si sa doneze o suma la alegere, in intervalul 30 de lei – 200 de lei.

Alatura-te campaniei „Eu cum ajung la scoala?” si transforma chinuitorul drum spre scoala, intr-un motiv de bucurie. Vei face fericiti 150 de copii!

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
World Vision Romania se alatura campaniei internationale "Famine no more!"

World Vision Romania recruteaza voluntari

World Vision Romania ofera o sansa copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice, psihice si sociale din Romania

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro