Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabile“Vivicitta – Uniti prin sport” un eveniment sportiv international cu mesaj social
 

“Vivicitta – Uniti prin sport”, un eveniment sportiv international cu mesaj social

 

632 de bucuresteni au participat duminica dimineata, la crosul “Vivicitta – Uniti prin sport” pentru combaterea discriminarii, organizat in Capitala de Policy Center for Roma and Minorities in colaborare cu UISP (Unione Italiana Sport per Tutti), informeaza site-ul organizatiei.

Participantii, cu varste cuprinse intre 5 si 79 de ani, au alergat impreuna pe un traseu de 3 km pentru a atrage atentia opiniei publice asupra fenomenului discriminarii si a importantei promovarii diversitatii. Crosul, ajuns la cea de-a treia editie in Romania, s-a desfasurat pe urmatorul traseu: Piata Charles de Gaulle (punct de plecare) – Bulevardul Constantin Prezan – Soseaua Kiseleff – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle (punct de sosire).

Sportul reprezinta o metoda excelenta de incluziune sociala, el fiind de altfel si o prioritate pentru organizatia noastra”, a declarat Valeriu Nicolae, presedintele Policy Center for Roma and Minorities. “Printre participantii la cros s-au numarat si cativa copii de la Scoala nr. 136 din Ferentari, acest lucru avand o importanta deosebita pentru ei, deoarece ii face sa se simta inclusi in societatea romaneasca. Faptul ca am reusit sa atragem sute de oameni la eveniment reprezinta un semnal pozitiv pentru tara noastra, romanii incepand sa realizeze importanta combaterii discriminarii si a promovarii diversitatii”, a adaugat presedintele organizatiei.

Evenimentul face parte din campania publica de constientizare REACT, initiata de Policy Center for Roma and Minorities si sprijinita de Comisia Europeana, al carei obiectiv il reprezinta cresterea gradului de constientizare cu privire la problemele sociale intampinate de romi si schimbarea atitudinilor negative fata de acestia.

“Vivicitta” este unul dintre cele mai mari evenimente sportive internationale cu mesaj social, cu mai mult de 10 tari de pe 3 continente participante. Printre cele mai cunoscute orase care s-au alaturat crosului pe 3 aprilie se numara: Bari, Cagliari, Florenta, Genova, Napoli, Torino, Venetia, Sarajevo, Dakar, Ierusalim, Kinshasa si Yokohama.

Parteneri: Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Directia Municipala pentru Tineret si Sport Bucuresti, Federatia Romana Sportul pentru Toti, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Asociatia Municipala Sportul pentru Toti si Federatia Romana de Baschet.

Sursa foto: stiriong.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Proteze mamare cu banii din donatiile facute la crosul caritabil

Crosul Petrom la a V-a editie

Crosul Hospice Casa Sperantei - un gest de incurajare pentru cei care se lupta cu durerea

Cros pentru o viata sanatoasa!

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro