Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileUn punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism
 

Un punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism

 

autismUn punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism este proiectul desfasurat de Autism Romania in parteneriat cu Asociatia Creativ si Centrul de Resurse Juridice in perioada martie 2009 – august 2010, proiect ce s-a bucurat de finantare din partea Guvernelor Islandei, Principatului Lichtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE) - Fondul ONG.

Scopul proiectului a fost sprijinirea parintiilor copiilor cu tulburari din spectrul autismului (TSA) sa gaseasca solutii pentru imbunatatirea starii copiilor lor, oferirea de informatii de baza despre autism profesionistilor din sanatate si educatie, dar si solutii pentru imbunatatirea accesului copiilor si tinerilor cu TSA la o educatie adecvata nevoilor lor specifice si individuale.

Pe parcursul proiectului s-au desfasurat mai multe sesiuni de informare, atat pentru parintii ai caror copii sufera de autism, cat si pentru cadrele specializate din sanatate si educatie. Iata ce a declarat unul dintre participantii in acest program:

“Sesiunea a fost bine documentata, structurata si directionata spre a inlesni atingerea obiectivelor pe care profesorul si le propune in munca cu elevul afectat de autism. In mod sigur voi folosi informatiile legate de formularea obiectivelor, interventia si organizarea spatiului clasei, alegerea metodelor de lucru si gandirea strategiei, informatiile legate de greselile care pot fi facute.” (Negrea Daniela, institutor in cadrul Scolii nr. 311 din Bucuresti).

Printre rezultatele proiectului se numara:

 - sesiuni de informare la care au participat un numar de peste 200 de parinti si cadre specializate;

 - publicarea a 3 brosuri informative mini ghiduri pentru parinti cat si pentru cadrele medicale / didactice;

 - crearea unui Centru de resurse si informare pentru parinti si profesionisti: minibiblioteca cu peste 100 de carti in autism, materiale video, softuri educationale; ludoteca cu jocuri si jucarii educationale si alte materiale si echipamente (aparat foto si camera video, laminator s.a.), ce pot fi folosite la centru sau imprumutate in scopuri educationale de catre parinti sau profesionisti;

 - organizarea de grupuri de suport parinti si adulti cu Sindrom Asperger; activitati de socializare dupa scoala si de weekend pentru copii;

 - crearea si inaintarea catre Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovatiei a unei propuneri de politica publica privind serviciile educationale pe care Romania ar trebui sa le asigure pentru copiii si tinerii cu TSA, publicata si pe siteul organizatiei.

Puteti sprijini aceasta initiativa semnand petitia aflata pe site-ul Autism Romania.

Citeste si: Legea unui copil cu autism: semne si simptome.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
“Viata fara leucemie”, un nou proiect social lansat de AmCharm Moldova

Fundatia Soros Romania relanseaza competitia de idei de proiecte, in cadrul “Fondului de urgenta”

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro