Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileUn instrument de identificare a noilor nevoi ale copiilor lansat de FDSC
 

Un instrument de identificare a noilor nevoi ale copiilor, lansat de FDSC

 

Un instrument practic de identificare a noilor nevoi ale copiilor va fi lansat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) pe 28 octombrie 2010, in cadrul unei conferinte in Bucuresti.

"Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania" reprezinta o compilatie de informatii din partea unui numar mare de specialisti in educatie si este produsul final al proiectului "Abordari inovatoare in profesionalizarea lucrului cu copiii".

Ghidul este un instrument practic in care specialistii in educatie (parinti, cadre didactice, psihologi, responsabili politici publice etc) vor gasi informatii detaliate cu privire la noile nevoi ale copiilor, modalitati de identificare si mecanisme de adresare a acestora pe plan local sau national, fie ca aceasta noua nevoie afecteaza un singur copil sau un numar mare de copii.

Scopul acestei publicatii este de a atrage atentia asupra importantei identificarii proactive a noilor comportamente, probleme, provocari (denumite generic "nevoi emergente") care afecteaza copiii din generatia actuala si pentru care trebuie gasite solutii particularizate, in sens ameliorativ si preventiv. Ghidul pune la dispozitie si o colectie de studii de caz cu exemple concrete de nevoi emergente identificate si solutionate.

Despre proiect

Proiectul "Abordari inovatoare in profesionalizarea lucrului cu copiii" este realizat in parteneriat cu Children of Slovakia Foundation (Slovacia) si International Child Development Initiatives (Olanda) finantat de Comisia Europeana prin programul Leonardo da Vinci – Transfer de Inovatie si cofinantat in Romania de Fundatia Dinu Patriciu – Partener Educational.

Pentru orice informatii referitoare la acest proiect puteti contacta echipa de proiect la adresa de e-mail: contact@copiisitineri.ro

Sursa foto: yourparentinghelp.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Viitorul copiilor incepe la scoala

Un punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism

Programul pentru Sanatatea Copiilor: editia 2010

Petitia “Stop Exploatarii Sexuale a Copiilor si Tinerilor”

O copilarie frumoasa - campanie educationala lansata de Sos Satele Copiilor

Donatii de 2,4 milioane dolari catre fundatia "Tine un copil in viata"

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro