Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileTu vrei (r)evolutie? Vino la ONGFest!
 

Tu vrei (r)evolutie? Vino la ONGFest!

 

ONGFestWeek-end-ul acesta are loc ONGFest - Targul National al Asociatiilor si Fundatiilor. Este a cincea editie a evenimentului si are loc in Parcul Herastrau, la intrarea dinspre piata Charles de Gaulle. Anul acesta ONGFest face apel la (r)evolutie. Si invita oamenii sa se alature cauzelor ONGurilor si impreuna sa aduca o schimbare. Pe 10 si 11 mai, peste 130 de organizatii neguvernamentale isi prezinta proiectele si organizeaza activitati educative si distractive.

Tema evenimentului este combaterea discursului urii. Un subiect putin dezbatut in Romania, dar care se afla de ceva vreme pe agenda Consiliului Europei. In tara noastra, discursul urii este adresat in special persoanelor de etnie roma si minoritatilor sexuale, insa acestea nu sunt singurele grupuri vizate. ONGFest atrage atentia asupra fenomenului si organizeaza o serie de dezbateri si activitati educative pe aceasta tema.

In timpul festivalului, de dimineata pana seara se intampla o multime de evenimente si momente artistice. Ateliere de creatie pentru copii si tineri, discutii despre leadership, alergari cu sacii, terapie prin ras, jonglerii si multe altele. In total, mai bine de 100 de momente si activitati, pentru toate varstele isi asteapta oamenii sa ii viziteze. Vizitatorii parcului vor putea intra in Cutia Albastra, pusa la dispozitie de Delivering life sau pot afla ce pot face sa salveze iubirea din lume, ce se pare ca e pe cale de disparitie. Toate acestea intr-un traseu cu indicii si premii surpriza.

Pe scena au loc dansuri germane, sarbesti si grecesti, sustin reprezentatii artistice ansambluri de copii, teatre pentru copii si varstnici. De la teatru de papusi pana la trupe rock. Sambata seara, incepand cu ora 18.30 trupa FREEZE sustine o reprezentatie de improvizatie. Incepand cu ora 20.00, ne incanta trupa Les Elephants Bizzares si de la ora 21.00, trupa Bere Gratis.

Google Romania sustine o dezbatere pe tema libertatii de exprimare si a postarii mesajelor ofensatoare pe YouTube. Organizatiile isi propun sa aduca o schimbare in diferite domenii, ce ne privesc pe fiecare dintre noi. Au loc asadar si alte dezbateri in cadrul festivalului. Printre temele abordate se gasesc comunicarea alternativa, mediul intre ecologie si psihologie, sprijinul persoanelor bolnave de cancer, adoptiile, educatia pro-diversitate si alte domenii unde este nevoie de evolutie.

Iar pentru toti cei care isi doresc o schimbare si au ceva de spus, va invitam sa alegeti in mesaj de (r)evolutie de aici: https://www.facebook.com/ONGFest/app_242801625923519

Mai multe despre organizatiile prezente si programul evenimentului se gasesc pe www.ongfest.ro .

Tu vrei (r)evolutie? Vino la ONGFest!

Eveniment organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si finantat prin granturile Spatiului Economic European 2009 – 2014, programul Fondul ONG in Romania.

Sponsori: Raiffeisen BANK, Aqua Carpatica, AVON, OMV Petrom, Programul Tara lui Andrei.

Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, Programul Tineret in Actiune, Reprezentanta Comisiei Europene, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, One World Romania, Regia Autonoma de Transport Bucuresti.

Parteneri media: Digi24, Dilema Veche, Hotnews, 24FUN,Romania Libera, Revista Cariere, Think Outside the Box, Blogunteer.ro, Romania Pozitiva, VOLUM, Calendar Evenimente, inOras.ro, vinsieu.ro, metropotam.ro, partener social media Kooperativa 2.0.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro