Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileTraieste intr-un scaun cu rotile dar are o viata normala
 

Traieste intr-un scaun cu rotile, dar are o viata normala

 

Oradeanul a suferit un accident in copilarie, dar a demonstrat ca este un caracter puternic. Cu toate ca traieste intr-un scaun cu rotile, Mircea Onita s-a casatorit, a infiat un copil si a invatat sa joace baschet, in ciuda handicapului pe care il are.

Teribilul accident al lui Mircea Onita incepe la sapte ani: „Aveam sapte ani si fiind vara umblam descult. Intr-o zi am pasit cu picioarele ude pe o suprafata uscata, fara sa realizez ce se poate intampla. Am alunecat si am dat cu capul de ciment”, isi aminteste acum, la 33 de ani. “Joaca de copil” l-a lasat cu ambele picioare paralizate pe viata, fara a avea sanse de recuperare.

„La varsta aceea nu intelegeam de ce eu nu pot sa ies afara, sa ma joc sau sa merg la scoala. Imi era greu, stiind ca sunt lipit de scaunul cu rotile, dar nu voiam sa renunt”, a marturisit barbatul. Chiar daca accidentul i-a furat libertatea de miscare si o parte din normalitate, Mircea nu a renuntat la scoala.

„Am luat totul de la zero”

"Normal ca am avut de-a face cu prejudecati, fiind considerat „un copil un pic mai altfel”, dar am avut vointa si nu am renuntat”, a mai spus tanarul. Mircea a mai primit o lovitura dura, chiar in momentul in care a crezut ca si-a gasit echilibrul. La 18 ani medicii i-au amputat piciorul stang, suportand in total 33 de interventii chirurgicale. Convins ca viata merge mai departe, la 20 de ani Mircea s-a angajat la o firma de confectii, unde si-a intalnit jumatatea. „A fost dragoste la prima vedere. Ea nu are dizabilitati si cu toate acestea ne-am casatorit si suntem fericiti impreuna”, a precizat Mircea. Handicapul de care sufera nu l-a impiedicat sa duca o viata normala si, cu toate ca pare imposibil, Mircea a inceput sa joace baschet. Dupa cum povesteste chiar el, la inceput a fost din placere, dar acum face parte din echipa de baschet in scaun cu rotile ASP Oradea, singura din toata tara.

Are o viata normala si un copil

Mircea Onita este o persoana obisnuita, in ciuda faptului ca este intr-un scaun cu rotile. Barbatul cu piciorul amputat de 26 de ani a infiat un copil pe care il creste cu toata dragostea, fiind un tata desavarsit, un sot iubitor si un baschetbalist talentat. Cu toate ca nu are o locuinta a lui si sta in chirie, impreuna cu familia, isi plateste lunar cheltuielile, fara sa fie nevoit sa se imprumute.

Sursa foto: adevarul.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Traieste intr-o cutie de sticla pentru o cauza caritabila

Ia o jucarie, descopera o poveste, din partea mamelor ASCIS

Distribuire de carucioare pentru persoanele cu handicap

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro