Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileStudentii sunt selectati de AMOFM sa lucreze in strainatate in vacanta de vara
 

Studentii sunt selectati de AMOFM sa lucreze in strainatate in vacanta de vara

 

Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti a inceput, joi 6 ianuarie 2011, selectia studentilor romani interesati sa lucreze in Germania pe durata vacantei de vara din acest an, dupa cum a declarat Nicoleta Borcea-Halmaghi, reprezentant pentru mass media al AMOFM,  pentru Agerpres.

Am primit multe solicitari telefonice pentru informatii, iar la prima ora s-a incercat depunerea catorva dosare, dar care nu au putut fi inregistrate la AMOFM pentru ca nu erau complete”, a spus Nicoleta Borcea-Halmaghi.

Aceasta a adaugat ca, in 2011, sunt oferite mai multe locuri de munca decat anul trecut. In total, sunt 150 de locuri pentru joburi in industrie, hotelarie, agricultura, gastronomie de sistem si intretinere cladiri. Locurile de munca oferite pot fi, de exemplu, intr-un service auto sau fast-food, la cules de legume sau pentru curatenie in cladiri.

Agentia Federala pentru Munca din Germania (Bundesagentur fur Arbeit) le recomanda candidatilor romani “flexibilitate” in privinta alegerii localitatii. “Solicitantii care doresc sa lucreze numai intr-un anumit oras sau intr-o anumita regiune a Germaniei, vor primi raspuns negativ”, precizeaza sursa citata.

Ce salarii pot avea studentii selectati sa lucreze in strainatate?

Salariile variaza intre 1.000 si 1.400 de euro pe luna, dar nu pot fi mai mici decat cele primite pentru acelasi loc de munca de catre un cetatean german.

Durata contractului este de minimum doua luni si se urmareste realizarea unui contact direct cu societatea germana, imbunatatirea cunostintelor de limba, precum si asigurarea unor venituri pentru sustinerea studiilor universitare.

Recomandari AMOFM
Recomandarea AMOFM este ca, in momentul plecarii din Romania, studentii sa dispuna - pentru mancare, transport si cazare in Germania - de circa 450 de euro, avand in vedere ca primul salariu le va fi platit dupa 3-4 saptamani de activitate.

La selectie pot participa studentii care urmeaza cursuri la zi, la orice facultate acreditata conform legii, cu exceptia celor din ultimul an de studii. O conditie implicita pentru unele joburi este buna cunoastere a limbii germane.

Sursa foto: s1.hubimg.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Samusocial din Romania ajuta adultii strazii sa isi gaseasca un loc de munca

Fundatia Dezvoltarea Popoarelor sprijina somerii aflati in cautarea unui loc de munca

Cei care refuza de doua ori un loc de munca nu vor mai primi ajutor de somaj

Anunt job oportunity: Internship in cadrul Fundatiei Noi Orizonturi

Activitatile extracuriculare schimba destinul profesional al studentilor romani

Abonamente lunare reduse pentru elevi si studenti

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro