Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileSindromul Down - genocidul modern
 

Sindromul Down - genocidul modern

 

Sindromul Down - genocidul modernCand spui genocid, spui uciderea deliberata a unui gup mare de oameni, in special apartinand unor categorii etnice sau genetice specifice.

Termenul de "genocid" este utilizat frecvent cand se face referire la Holocaustul impotriva evreilor, sau la crimele in masa din Armenia. Cand spui genocid, te gandesti la Hitler, Stalin, sau Mao.

Recent insa, termenul de genocid este aplicat si in cazul avorturilor de fetusi diagnosticati cu Trisomie 21, sau Sindrom Down, dupa cum i se mai spune.

In tarile civilizate (oare?), daca un copil nenascut inca, este diagnostigat cu anomalia genetica a Sindromului Down, are toate sansele sa fie avortat. Este ceva similar cu practicile eugenetice, prin care se incearca controlul calitatii genotipului uman si al unor caracteristici genetice ale viitoarelor generatii, ceva care seamana izbitor cu practicile hitleriste, menite sa creeze rasa pura ariana.

In unele tari vestice, rata avorturilor provocate ca urmare a diagnosticarii fatului cu Sindrom Down, atinge cote de neimaginat. In Norvegia, procentul copiilor ucisi inainte de nastere ajunge la 94%, in Danemarca la 98%, iar in Islanda, procentul este de 100%.

Imaginati-va insa ca pot exista si alte motive de avort, in urma unor diagnostice prenatale, precum deficientele de vaz, auz, sau diabet.

Sunt insa si cazuri in care nounascutii diagnosticati cu Sindrom Down, sunt eutanasiati imadiat dupa nastere, practica sustinuta de unii activisti proavort. Numai cand te gandesti, te trece un fior de gheata pe sira spinarii!

Daca in societatile vestice, in care copiii sunt atat de usor ucisi datorita Sindromului Down, ne punem intrebarea: ce se va intampla cu nenascutii sau nounascutii ai caror parinti, in urma unor teste genetice din ce in ce mai la moda, sunt diagnosticati cu diabet, predispozitie la boli psihice, sau au un IQ scazut?

O societate care si-a pierdut respectul pentru viata, se indreapta incet dar sigur spre propria-i moarte. In Europa de vest, natalitatea a scazut la un nivel fara precedent, in unele zone media fiind de 1 nounascut par mama. Iar asta nu poate duce decat la un declin al populatiei, efect ce se va manifesta pe parcursul urmatoarelor generatii.

"Genocidul Down", ar trebui utilizat ca termen definitoriu in sociologie, cu referire la un fenomen cu implicatii majore in societate, in speranta ca oamenii vor intelege ca acesti copii, suferinzi fara voia lor de o deficienta genetica, isi pot trai viata din plin si util, alaturi de semenii lor "normali". Credem ca normalitatea, in actuala societate umana, si-a pierdut sensul lingvistic si credem ca nu intotdeauna drepturile constitutionale, corespund cu cele mai simple si native drepturi ale fiintei umane.

Iar cel mai simplu drept al omului, este dreptul la viata!

Articol tradus si completat de echipa Imparte.ro, dupa Delight in Truth
Sursa foto: Down's Syndrome Association
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua Internationala a Sindromului Down

Un student va parcurge 4000 de km cu bicicleta pentru copiii cu sindromul Down

„Vrem sa fim angajati!” declara tinerii cu Sindrom Down din Timisoara

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro