Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileSe lanseaza programul YouthBank proiectul educational al anului
 

Se lanseaza programul YouthBank, proiectul educational al anului

 

Se lanseaza programul YouthBank, proiectul educational al anuluiLansarea programului educational YouthBank are loc astazi, 9 noiembrie la orele 14:00 in cadrul unei eveniment de deschidere la libraria Carturesti, in incinta Muzeului Taranului Roman.

YouthBank Romania a primit premiul I in cadrul Galei Premiilor in Educatie organziata de Fundatia Dinu Patriciu. Demarat acum cinci ani la Cluj Napoca, YouthBank este acum activ in sapte orase din tara si implica 90 de tineri in echipele YouthBank si alte sute de tineri in proiectele pe care le finanteaza.

Liceeni din sute de licee din tara au astfel oportunitea sa experimenteze nu numai ce inseamna sa te implici in comunitatea ta ci si cum sa lucrezi in echipa, cum sa administrezi un proiect. 

Ce este programul YouthBank?

Programul YouthBank incurajeaza responsabilizarea tinerilor, initiativa civica si contribuie la dezvoltarea comportamentului caritabil al acestora. 

YouthBank este un program administrat de catre un grup de adolescenti entuziasti, selectati si instruiti in acest scop, si urmareste: constituirea, promovarea si administrarea transparenta a unui fond special destinat proiectelor implementate de catre liceenii din 6 orase (Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Alba Iulia, Odorheiul Secuiesc si Timisoara). Este un mecanism prin care sunt incurajate comportamente ale tinerilor legate de: filantropie, initiativa civica, responsabilitate.

Programul a beneficiat de parteneriatul cu BRD si de o finantare din partea Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European care a permis extinderea sa la nivel national. Fundatia Comunitara Cluj Napoca a administrat timp de 4 ani programul la Cluj si reprezinta astazi o resursa pentru dezvoltarea sa la nivel national.

In prezent, YouthBank este implementat cu succes in 7 orase din Romania. Programul a fost un proiect pilot inceput in Cluj-Napoca o data cu anul scolar 2006-2007, iar acum este la a doua editie de implementare la nivel national.

Iata cateva cifre din ce inseamna YouthBank Romania dupa primul an de implementare: 65.600 lei mobilizati de cele 6 echipe din comunitatile lor; 122.600 lei acordati ca finantare; 129 proiecte propuse pentru finantare; 59 de proiecte finantate; 300 de tineri voluntari in echipele de proiecte; 80 de liceeni membri YouthBank; 45 de licee si colegii implicate activ.

sursa foto: youthbankromania.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariat corporativ: incepe competitia europeana!

Scolarii bucuresteni stiu sa consume apa responsabil

Scoala Mobila: daca nu poti veni tu la scoala, vine scoala la tine

Scoala de excelenta te pregateste sa devii OM MARE!

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro