Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileScoala Comunitara si Gradinita Tileagd au nevoie de sprijin
 

Scoala Comunitara si Gradinita Tileagd au nevoie de sprijin

 

Scoala si Gradinita Smiles sunt menite sa aduca o schimbare esentiala in Comunitatea de Romi de la Tileagd. Educatia copiilor este de prima importanta, iar participarea lor la programele noastre le ofera sansa la un viitor mai bun!

Nu o data am primit aprecieri in legatura cu eforturile pe care Asociatia Smiles le depune incontinuu pentru a asigura programe bine puse la punct, cu impact pe termen lung pentru familii intregi, copii, adulti sau varstnici, ceea ce ne bucura si ne arata interesul pe care il trezeste in randul comunitatii. Insa aceste programe nu se pot desfasura fara o componenta esentiala – resursele financiare.

In cazul Scolii Comunitare, am ajuns la punctul in care resursele noastre nu mai pot acoperi costurile de derulare. Astfel, bugetul lunar de cheltuieli – adus la minimum, de aproximativ 8.000 de euro, a fost ajustat – in jos – de nenumarate ori, pentru a intalni bugetul de venituri, de aproximativ 4.000 de euro. Diferenta a fost mereu acoperita din surse suplimentare de venit, acum insa acest lucru nu mai este posibil.

Am inceput demersurile pentru a obtine finantarea din partea statului roman, reglementata prin Legea 1/2011 privind educatia nationala, dar nici unul dintre oficialii cu care am stat de vorba nu ne-a putut asigura in totalitate de alocarea acestor fonduri de care depindem pentru continuarea programului educational. Mai sunt cateva intalniri programate, iar apoi vom sti ce ne rezerva viitorul…

Scoala functioneaza din 2003 si este acreditata de catre ministerul de resort din 2008, astfel ca am fost asigurati in repetate randuri de faptul ca statul va acoperi cheltuielile eligibile – fara nici o indoiala. Ei bine, au trecut patru ani, in care Asociatia Smiles a acoperit integral cheltuielile, prin generozitatea unor donatori care au inteles si au imbratisat viziunea noastra asupra importantei educatiei pentru copiii pe care ii sprijinim.

Totusi, acum suntem in situatia in care sursa suplimentara de finantare de care vorbeam nu mai poate acoperi diferenta de 4.000 de euro… Astfel, depindem de sprijinul statului. Chiar si asa, doar jumatate din bugetul lunar ar fi acoperit, dar tot ar fi un urias pas inainte.

Speram  ca va fi bine… Vom vedea si va vom tine la curent!

Articol realizat de:

Asociatia Smiles Asociatia Smiles
13 articole postate
Publica din: 2012-01-18
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Se cauta Coordonator PR pentru programul mecanisme de donatii individuale

S-a lansat primul card bancar care permite donatiile automate

Programul de donatii IT Assoclic in al cincilea an: reciclezi si ajuti

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro