Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileSaracia loveste 20 de milioane de copii din UE
 

Saracia loveste 20 de milioane de copii din UE

 

Saracia loveste 20 de milioane de copii din UE, conform datelor Comisiei Europene. In Uniunea Europeana traiesc peste 100 de milioane de copii si tineri cu varste intre 0 – 18 ani, iar saracia loveste cel putin 20 de milioane dintre ei.

In aceasta perioada, in zilele de 2 – 3 septembrie 2010 se desfasoara o Conferinta Europeana, la Marche-en-Famenne, Belgia, care dezbate problemele de saracie si bunastarea sociala in randul copiilor.

Conferinta Europeana este organizata in comun, de Presedintia belgiana a UE si Comisia Europeana, reunind 300 de participanti din cadrul administratiilor nationale, institutiilor europene, mediului universitar, mediului de afaceri, precum si persoane si organizatii interesate din Belgia si din alte state ale UE.

Scopul evenimentul vizeaza accelerarea procesului politic orientat spre lansarea unei initiative a Comisiei Europene (Recomandare) pentru abordarea problemei saraciei in randul copiilor si promovarea bunastarii acestora.

 

Cele trei teme abordate in cadrul conferintei de la Marche-en-Famenne sunt:

  • "cum sa ne asiguram ca toti copiii pot creste in familii care dispun de resurse adecvate pentru a le satisface necesitatile esentiale”

  • “cum sa ne asiguram ca toti copiii, in perioada de crestere, beneficiaza de accesul la servicii si oportunitati care le vor spori bunastarea prezenta si viitoare”

  • “cum sa ne promovam participarea activa a copiilor si a tinerilor la deciziile care ii afecteaza."

Comisia Europeana va folosi atat documentul de fundamentare cat si documentele rezultate in urma discutiei purtate in cadrul conferintei pentru a intocmi Recomandarea privind rezolvarea problemei saraciei in randul celor 20 de milioane de copii si promovarea bunastarii acestora.

Una din prioritatile fundamentale ale presedintiei belgiene a UE este lupta impotriva saraciei celor 20 de milioane de copii, mai ales ca anul 2010 a fost desemnat “Anul European pentru combaterea saraciei si a excluderii sociale” in UE.

 Sursa foto: http://dreeebbie.blogspot.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Viitorul copiilor incepe la scoala

Stop indiferentei! Da-le aripi!

Stim ce inseamna “O sansa pentru viata"

Spectacole pentru copii si parinti, in parc

O meserie, o sansa la un viitor

Dialog Intercultural si Implicare prin Voluntariat

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro