Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileSOMARO primul magazin social pentru familii cu venituri sub 500 lei
 

SOMARO, primul magazin social pentru familii cu venituri sub 500 lei

 

Somaro este primul magazin social destinat familiilor cu venituri sub 500 lei din sectorul 1 al Capitalei. ''Somaro'', a fost inaugurat, miercuri, in prezenta primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, a unui numar de oficiali ai ambasadei Austriei la Bucuresti si a unor membri ai fundatiilor "Katharina Turnauer Privatstiftung" si "Erste".

"Somaro" - Social Market Romania – are la baza un concept dezvoltat de Soma Austria care a lansat primul magazin social la Linz, in 1999. S-a dorit realizarea unui supermarket care sa ofere clientilor cu venituri foarte scazute marfuri ce nu mai pot fi comercializate in magazin din cauza unor deficiente de ambalaj sau a faptului ca se apropie de termenul de expirare.

Initiativa s-a bucurat de succes, iar in prezent, exista 12 astfel de magazine sociale in Austria, iar in 2009 a fost deschis primul magazin in Germania. AGERPRES.

Beneficiarii  primului magazin social

Pentru inceput, beneficiarii magazinului social sunt 500 de familii cu venituri reduse, aflate in evidenta DGASPC sector 1, care au venituri sub 500 de lei pe membru de familie, in afara celor care beneficiaza de venit minim garantat sau serviciile cantinei de ajutor social, persoane fara un loc de munca, persoane cu multi copii in intretinere, bolnavi cronici care necesita tratament, persoane fara locuinta, pensionari, persoane cu handicap si familii monoparentale.  Bucurestenii din sectorul 1 pot achizitiona alimente, imbracaminte, incaltaminte si produse de curatenie la preturi simbolice.

Pe langa aceste persoane, pot beneficia de acest proiect si persoanele care au executat o pedeapsa privativa de libertate, in termen de maxim un an de la data eliberarii, daca sunt inscrisi intr-un program de reintegrare profesionala.

Clientii selectati primesc o legitimatie de cumparaturi, care poate fi folosita pentru achizitii de maxim 10 lei/ zi, de trei ori pe saptamana.

Partenerii SOMARO care sustin aceasta initiativa

BILLA (REWE), Dr. Oetker, GRANO – Italian Fine Food, Rue du pain, A.P.R.I.L. (Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui), Macromex, Oti Trading, Multicip, Tnuva, Ilotti si Lactate Natura.

Katharina Turnauer, initiator al proiectului SOMARO:

“Conceptul SOMARO este extraordinar. Sa valorifici produsele care, de regula, sunt scoase din circuitul comercial la preturi extrem de scazute, redand in acelasi timp demnitatea oamenilor care nu-si  permit in mod obisnuit sa mearga la cumparaturi şi nu au posibilitatea sa aleaga, este un lucru extrem de inteligent. Si toate acestea printr-un sistem care se sustine singur, prin intermediul veniturilor pe care le genereaza. Fiecare produs donat celor dezavantajati de catre persoane individuale sau companii conteaza cu adevarat. Poate fi vazut ca o donatie in alimente dar noi il vedem ca un semn de dragoste. Pentru unii este un dar de viata. Vrem sa integram acolo unde avem de-a face cu segregare, vrem sa oferim sprijin celor care se confrunta uneori cu umilinta, vrem sa  oferim bucurie celor aflati in nevoie”.

Sursa foto: momsneedtoknow.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:


Un roman din Marea Britanie a strans 5.000 de lire pentru orfanii din Timisoara

Un punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism

Se impart bani pentru nou nascuti si proaspat casatoriti

Saracia loveste 20 de milioane de copii din UE

Fii mama sociala!

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro