Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileRetea de camine specializate pentru persoanele varstnice infiintata de MMFPS
 

Retea de camine specializate pentru persoanele varstnice infiintata de MMFPS

 

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) lanseaza un program national, intitulat “Dezvoltarea retelei de camine pentru persoanele varstnice”, care se deruleaza pe o perioada de 33 de luni, incepand cu data de 1 aprilie 2011.

Programul este aprobat prin HG nr.212/2011 si are ca obiectiv sprijinirea persoanelor varstnice lipsite de sustinatori legali, care nu-si pot asigura intretinerea completa si care necesita, permanent sau temporar, supraveghere, asistare, ingrijire si tratament, in sistem rezidential, in camine specializate.

Prin acest program, autoritatile administratiei publice locale care decid, prin hotarare de consiliu local, sa reorganizeze unitatile sanitare ineficiente in camine pentru persoane varstnice, pot beneficia de finantarea de la bugetul de stat pentru functionarea respectivelor camine, prin bugetul MMFPS.

Acordarea de finantare se realizeaza in baza dosarelor de solicitare a finantarii, intocmite conform prevederilor legale si inaintate Ministerului Muncii de catre autoritatile administratiei publice locale care vor administra si finanta noile camine, dupa verificarea indeplinirii conditiilor de eligibilitate si in temeiul contractelor incheiate, potrivit legii.  

Pe o perioada de 90 de zile de la data incheierii contractului se acorda finantare din Program pentru acoperirea cheltuielilor curente de functionare, inclusiv a cheltuielilor de personal, pana la indeplinirea conditiilor de catre caminele nou-infiintate pentru persoanele varstnice, precum si pana la admiterea persoanelor care vor beneficia de serviciile oferite de catre aceste camine. Dupa ce expira cele 90 de zile, finantarea continua la standardul de cost, inmultit cu numarul de beneficiari.

Pana la acest moment MMFPS a incheiat astfel de contracte cu sapte autoritati ale administratiei publice locale, care au respectat termenele si conditiile prevazute de actele normative in domeniu. Facilitatile care urmeaza a fi înfiintate detin, in total, 357 paturi si au 179 de salariati. 

Sursa foto: anunturireclame.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roPenibil !
coemntarii
Cred, ca ii doare sufletul de batrini,pe cei care au luat asa o hotarire ......... Numai la bietii batrinei s-au gindit...... Niste inconstienti care au lasat orase ca Buftea sau Codlea fara spital !! In cazul unei urgente medicale trebuie sa ai acces in max 30 min la un spital ! Cred ca toti au masini la dispozitie ce ei ? Sau ca le curg banii din buzunare ?? Ca sa vina si sa se intoarca salvarea 60-80 km dureaza 3-4 ore.... si mor oamenii !! Dar lor ce le pasa, asta si vor sa fim mai putini, mai prosti, mai saraci ..... Rusine sa le fie pentru asemenea hotariri impotriva poporului roman!
Adaugat de: gvoichita la data de 13-April-2011, 11:15
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Guvernul aloca 230 de milioane de lei pentru construirea a 71 de camine de batrani

Centru SMURD la Cluj cu fonduri obtinute din donatii

Ajutoare in alimente pentru someri si pensionari, de saptamana viitoare

800 de batrani mananca gratis la Restaurantul Casa Florescu

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro