Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileRespira ADANC si gandeste BINE noua campanie care lupta cu cancerul pulmonar
 

Respira ADANC si gandeste BINE, noua campanie care lupta cu cancerul pulmonar

 

"Respira ADANC si gandeste BINE" este numele noii campanii care lupta cu cancerul pulmonar, initiata de Liga Romana de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar 2012.

Mesajul de anul acesta lansat de campanie este "O radiografie ii poate salva pe cei dragi". In fiecare an, peste un milion de oameni mor din cauza cancerului pulmonar, rata de mortalitate a acestei afectiuni grave depasind-o pe cea a cancerului de prostata sau cel mamar.

Initiatorii campaniei doresc sa promoveze importanta prevenirii cancerului de plamani in perioada 15 noiembrie-15 decembrie, prin informare coerenta si concisa despre factorii de risc care pot favoriza aparitia bolii.

Concret, campania va fi popularizata prin panouri outdoor in Bucuresti si alte orase mari din tara, spoturi radio si articole in presa scrisa, precum si expuneri neconventionale in galeriile Carrefour din Bucuresti, Cluj, Focsani, Suceava, Pitesti, Ploiesti si Constanta.

Fumatul, principala cauza a cancerului pulmonar, este viciul cu care lupta din plin campania. Specialistii spun ca fumatorii au un risc de 20-25 de ori mai mare de a dezvolta cancer pulmonar, comparativ cu un nefumator.

Sursa foto: scientificamerican.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Tratament nou pentru cancerul la san: arderea celulelor canceroase in zece minute

Primul magazin caritabil pentru copiii cu cancer

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro