Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileRecicleta isi extinde zona de colectare
 

Recicleta isi extinde zona de colectare

 

Recicleta, primul proiect de colectare a deseurilor din hartie cu ajutorul unor cargo-biciclete conduse de persoane in dificultate, lansat de asociatia ViitorPlus, isi extinde zona de colectare.

In prezent, Recicleta colecteaza deseuri de hartie din cladirile de birouri aflate in zonele Aviatorilor, Dorobanti, Floreasca, Aurel Vlaicu si Primaverii. Incepand cu luna octombrie, zona de acoperire Recicleta se extinde si in zonele Victoriei, Kiseleff, 1 Mai, Piata Presei si Marasti.

„Am initiat proiectul Recicleta pentru a oferi firmelor mici si mijlocii posibilitatea de a recicla cantitatile mici de deseuri de hartie, neatractive pentru colectorii de reciclabile. Suntem entuziasmati ca avem oportunitatea de a extinde Recicleta si in alte zone ale Bucurestiului, la numai 2 ani de la lansare. Acest lucru este posibil datorita proiectului “Economia sociala-model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate”, finantat de Uniunea Europeana. Si daca pana acum aveam un singur angajat, de acum vor fi angajate 3 persoane defavorizate. Ne propunem ca odata cu extinderea sa colectam lunar aproximativ 8 tone de deseuri de hartie de la 450 de firme”, a declarat Cristina Pascanu, coordonatorul proiectului Recicleta.

Recicleta inseamna 150 de companii, 70.000 de kg de deseuri de hartie colectate, 1050 de copaci salvati de la taiere

In cei doi ani de la infiintare, ViitorPlus a reusit sa atraga in programul Recicleta peste 150 de companii, sa colecteze 70.000 de kilograme de deseuri din hartie si sa salveze de la taiere peste 1050 de copaci. Recicleta a fost creata astfel incat sa armonizeze cele trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile: dimensiunea economica, sociala si natura.

Adopta un comportament responsabil fata de mediul inconjurator

Acest proiect incurajeaza companiile mici si mijlocii sa adopte un comportament responsabil fata de mediul inconjurator. In plus, transportul deseurilor de hartie care sunt duse spre reciclare se face cu ajutorul unei cargo-biciclete, care este condusa de persoane defavorizate, aflate in dificultate materiala, carora le asigura un loc de munca stabil si legal.

Esti companie? Afla cum te inscrii in program

Companiile care au sedii in zonele de colectare a deseurilor se pot inscrie in program, printr-un e-mail la recicleta@viitorplus.ro.

In perioada septembrie – octombrie 2011, Recicleta va sustine o serie de activitati de unde puteti afla mai multe informatii despre cum functioneaza programul – va fi prezenta in cadrul Bucharest International Marathon, pe data de 9 octombrie si va organiza, sub umbrela “Intalneste supereroii Recicleta”, 4 evenimente dedicate colectarii hartiei in parcul Herastrau – intrarea Charles De Gaulle, in zilele de 2, 16, 23 si 30 octombrie 2011.

Sursa foto: lumebuna.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariat pe litoral pentru colectarea deseurilor de pe plaja

Vara aceasta se poarta colectarea selectiva, cu The Mission si Eco-Rom Ambalaje

RoRec a lansat doua centre de colectare DEEE in judetul Hunedoara

Punct de colectare donatii rechizite pentru copii familiilor sarace din Arad

Proiect de colectare a deseurilor de 180 de milioane de euro

Peninsula, un festival verde de colectare a deseurilor

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro