Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileReciclarea deseurilor – o sansa pentru persoanele aflate in dificultate
 

Reciclarea deseurilor – o sansa pentru persoanele aflate in dificultate

 

Bucuresti, 24 februarie 2012

Incepand cu luna februarie 2012, Asociatia Recolamp si Asociatia Ateliere Fara Frontiere au incheiat un acord de cooperare in domeniul reciclarii. Astfel, ca urmare a campaniei comune, cele peste 1.500 de companii din Bucuresti si judetul Ilfov, care au protocol de colaborare si predau deseurile de surse de iluminat catre Recolamp, au fost informate despre posibilitatea de a solicita Ateliere Fara Frontiere serviciul de ridicare gratuita a deseurilor de echipamente electrice.

Ateliere Fara Frontiere transforma calculatoarele pe care companiile trebuie sa le caseze in locuri de munca pentru persoane defavorizate si in echipamente IT reconditionate pentru donatii catre scoli si asociatii din toata tara. Astfel, companiile generatoare de deseuri recicleaza si, in acelasi timp, ii ajuta pe cei care au nevoie!

“La baza acestui parteneriat a stat, in primul rand, viziunea comuna ca deseurile pot fi reciclate in conditii de siguranta pentru mediu si populatie. Mai mult, reutilizarea resurselor folosite atat in productia surselor de iluminat, cat si a tehnologiei IT, reprezinta atat pentru Recolamp, cat si pentru Ateliere Fara Frontiere, o motivatie foarte importanta a intregii noastre activitati” a declarat Roxana Sunica, Director Marketing Recolamp.

“Suntem bucurosi sa initiem aceasta noua colaborare. Suntem convinsi ca prin intermediul Recolamp un numar si mai mare de companii vor fi informate de acum inainte de posibilitatea de a gestiona in mod responsabil DEEE. Noile cantitati colectate vor reprezenta pentru noi oportunitatea de a oferi mai multe locuri de munca persoanelor aflate in dificultate, ca parte a procesului lor de reintegrare socio-profesionala” Raluca Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fara Frontiere.

Puteti solicita Ateliere Fara Frontiere sa ridice gratuit deseurile de echipamente electrice si electronice: Tel: 031/425 90 10, E-mail: colectare@atelierefarafrontiere.ro

Despre Ateliere Fara Frontiere

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana non-profit de insertie socio-profesionala a carei misiune este integrarea socio-profesionala a persoanelor in mare dificultate, lupta impotriva risipei si poluarii prin reconditionarea si reciclarea echipamentelor IT uzate si solidaritatea digitala prin donatii de echipamente IT pentru proiecte educationale si sociale.

Despre Recolamp

Recolamp este organizatia non-profit, autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor sa colecteze specializat deseurile de surse de lumina si sa asigure reciclarea lor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei. Din septembrie 2007, cand a fost fondata de Philips Romania, Osram Romania, GE Hungary ZRT si Narva S.R.L., Asociatia a preluat responsabilitatea de la alti producatori romani, numarand in prezent 135 de participanti. Recolamp a construit si opereaza o infrastructura de colectare (vezi www.coltverde.ro) si a investit, in egala masura, in campanii de informare si constientizare destinate publicului larg. Pentru mai multe detalii privind activitatea si rezultatele Recolamp, consultati recolamp.ro.

Articol realizat de:

2 articole postate
Publica din: 2011-12-19
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
RoRec a lansat doua centre de colectare DEEE in judetul Hunedoara

Concurs Ateliere Fara Frontiere pentru numele unui nou proiect

Campanie de colectare DEEE in Buzau

Ateliere Fara Frontiere si Petrom au donat 175 de calculatoare

Alunga fantomele electronicelor vechi, o campanie DEEE

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro