Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileRaiffeisen Leasing in parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei lanseaza proiectul "O meserie pentru incredere in viitor"
 

Raiffeisen Leasing in parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei lanseaza proiectul "O meserie pentru incredere in viitor"

 

Raiffeisen Leasing si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei sustin tinerii din centrele de plasament si medii defavorizate care doresc sa invete o meserie si sa isi gaseasca un loc de munca. 

meserie viitorIn lipsa unui suport afectiv si material din partea familiei, tinerii institutionalizati sau proveniti din medii defavorizate reprezinta o categorie de persoane care necesita o atentie si o grija speciala.

Cea mai grea problema pe care acesti tineri o intampina la maturitate este gasirea unui loc de munca care sa le permita traiul independent. A le acorda incredere si sprijin la inceput de drum reprezinta un prim pas spre integrarea lor corecta in societate. „O meserie pentru incredere in viitor” este un proiect lansat in  Bucuresti si Ilfov, pentru educarea si integrarea profesionala si sociala a tinerilor ce provin din centre de plasament sau medii defavorizate (tineri din familii foarte sarace, din familii monoparentale cu multi copii sau aflati sub o masura de protectie speciala etc.).

Scopul urmarit este acela de a da o sansa reala tinerilor aflați la inceput de drum si de a-i convinge ca succesul este bazat pe educație si  incredere in propriile forte. Proiectul este sustinut financiar de Raiffeisen Leasing si acopera costurile necesare scolarizarii pentru cursuri de calificare acreditate, in scopul invatarii unei meserii cautate pe piata actuala a fortei de munca. „Ne bucuram sa putem sustine un proiect cu impact direct in construirea unui viitor profesional pentru tinerii institutionalizati sau proveniti din familii defavorizate. Speram ca acest demers sa le dea increderea, speranta si perspectiva unei vieti mai bune.” a declarat Felix Daniliuc, Director General Raiffeisen Leasing.

In faza de inceput a proiectului, se va acorda asistența unui numar de peste 20 de tineri din Bucuresti s Ilfov, cu varste cuprinse intre 14 – 22 ani. Pe durata proiectului, tinerii vor beneficia de oportunitati de practica si internship, sprijiniti de personalul de specialitate al Fundatiei (psiholog, asistent social) si de activitați de integrare sociala, cu specific intergenerational, realizate alaturi de alte categorii de beneficiari ai Fundației. De asemenea, vor invata cum sa-si redacteze un CV si cum sa se prezinte la un interviu, in cadrul unui program de consiliere in cariera.

Proiectul „O meserie pentru incredere in viitor” este realizat cu sprijinul: Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei - implementator Raiffeisen Leasing – partener si finantator DGASPC din Bucuresti si Ilfov – rol consultativ UCECOM Spiru Haret – partener educational.


Raiffeisen Leasing este membra a grupului financiar austriac Raiffeisen si activeaza pe piata romaneasca din anul 2002. Clientii Raiffeisen Leasing sunt in principal persoane juridice, de la IMM-uri, la corporatii multinationale si municipalitati. Compania are reprezentare nationala, fiind prezenta in 15 mari orase din Romania. Raiffeisen Leasing ofera servicii de finantare complete, acestea fiind accesibile prin toate agentiile Raiffeisen Bank.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala, apolitica si non-profit infiintata de ASR Principesa Margareta a Romaniei si de MS Regele Mihai in 1990. De 23 de ani, Fundatia implementeaza si finanteaza proiecte in beneficiul copiilor, varstnicilor, tinerilor si familiilor din medii defavorizate. Prin aceste proiecte, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei construieste comunitati puternice, stimuleaza interactiunea si solidaritatea intre generatii si incurajeaza talentul tinerilor romani. 

Articol realizat de:

ioana.petrea ioana.petrea
2 articole postate
Publica din: 2013-07-15
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Gala Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei de la Londra a strans peste 100000 euro

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei la 20 de ani de activitate

Fundatia Principesa Margareta a obtinut donatii importante in cadrul concertului caritabil

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro