Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabile"Puterea amintirii" un eveniment al Asociatiei Fluens in parteneriat cu DGASPC Sector 1
 

"Puterea amintirii", un eveniment al Asociatiei Fluens in parteneriat cu DGASPC Sector 1

 

Asociatia fluensSambata, 11 octombrie 2014, a avut loc prima editie a evenimentului „Puterea amintirii”,  organizat de Asociatia Fluens in parteneriat cu DGASPC sector 1.

Puterea amintiriiEvenimentul, care ne dorim sa devina o traditie, a avut loc in sala Florida a Hotelului Howard Johnson din Bucuresti si a reunit 35 de seniori din centrele DGASPC Sector 1, sponsori si voluntari.

Am adus impreuna oameni cu povestile lor de viata remarcabile, povesti ce trebuie auzite de noi toti, mai ales de cei pentru care viata de-abia acum incepe. Sunt povestile de viata ale batranilor nostri, ale parintilor nostri ramasi in izolare in singuratatea caminelor pentru varstnici, oameni frumosi pentru care evenimentul a  reprezentat si o aducere aminte a demnitatii si valorii personale.

Am fost deosebit de incantati de cuvintele marii artiste Rodica Popescu Bitanescu invitata de onoare la eveniment, care a declarat ca „a fost o actiune care a depasit orice asteptare, unica, plina de sensibilitate si cu valente vindecatoare”.

Puterea amintiriiPentru cei 35 de batrani,  "Puterea amintirii" a adus sentimentul sensului, cu atat mai necesar cu cat conditia institutionalizarii trimite adesea la alienare si uniformizare a vietii. Moderatorii si psihologii asociatiei i-au  ajutat pe invitati sa retraiasca cele mai frumoase amintiri, locuri si oameni dragi, ce reprezinta piloni interni ai valorii personale. Timp de 3 ore am calatorit impreuna cu ei prin satele natale si pin vechiul Bucuresti, am revazut imaginile nastrusnice ale copilariei, cu scoala si maidanul, cu jocuri si nazbatii, i-am insotit pe domnii nostri redeveniti tineri in catanie, am cunoscut primii fiori ai dragostei si veselia petrecerilor de demult. Muzica populara, romantele si sketch-urile Revelioanelor de altadata, precum si proiectiile fotografiilor alb-negru ce rememorau scene fericite din propria viata, au reprezentat fundalul pentru aceasta calatorie auto-biografica care ne-a invitat si pe noi sa reinnodam firul povestilor frumoase si sa-l ducem mai departe.

Este remarcabil faptul ca Asociatia Fluens raspunde unei necesitati stringente in caminele de stat, aceea de a preveni izolarea si exculziunea in randul varstnicilor institutionalizati. In cadrul acestor camine si prin propriile initiative si mijloace o astfel de actiune se intampla o data pe an sau deloc. De aceea, ne-am propus ca in fiecare luna sa organizam un eveniment sau o actiune pentru seniorii nostri, mai ales ca ei reprezinta  una dintre cele mai vulnerabile categorii, in care societatea nu investeste suficient, nici ca atentie, nici ca implicare voluntara, nici ca suport financiar. Este necesara o constientizare mai profunda a conditiilor in care traiesc varstnicii institutionalizati si o responsabilizare comunitara in sprijinul lor. A doua editie a evenimentului "Puterea amintirii" este preconizata sa aiba loc in luna noiembrie 2014.

Va asteptam cu drag in calitate de sponsori si voluntari!

Otilia Geavlete - Asociatia Fluens
E-mail: otiliageavlete@yahoo.com
Tel: 0734 354 454

Puterea amintiriiPuterea amintirii

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro