Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileProiectul EDUCATIA ALTFEL
 

Proiectul EDUCATIA ALTFEL

 

O noua viziune asupra sistemului romanesc de invatamant a fost facuta publica sambata, 8 octombrie, prin proiectul EDUCATIA ALTFEL al Asociatiei IntegrEd din Bacau.

Avand ca exemplu metodele de invatare activa si experientiala din mediul ONG si rezultatele acestora, se doreste promovarea lor in randul sistemului de invatamant, cu scopul intensificarii dialogului si cooperarii intre domeniile educatiei formale si non-formale.

Pentru familiarizarea scolilor si comunitatii cu educatia non-formala s-a planificat o serie de activitati ce vor avea loc simultan in 10 orase din tara. Acestea includ conferinte locale, Cafenele Publice unde sunt invitati sa dezbata actorii din Sistemul de invatamant romanesc, fotografierea solutiilor identificate si expunerea lor prin metoda PhotoVoice, culminand cu un Seminar national de tineret sub deviza “Impreuna pentru Educatia altfel”.

Necesitatea proiectului a reiesit din preocuparile sporite fata de acest domeniu al invatarii prin experienta si participare, care insa nu isi doreste sa inlocuiasca educatia formala, ci sa-i ofere un sprijin prin exemple alternative de bune practici, care sa faca institutia de invatamant mai atractiva pentru tineri.

In acest proiect s-au implicat 14 ONG-uri din intreaga tara, reunind un numar de 50 de iubitori de educatie non-formala (tineri si lucratori de tineret), factorii de decizie din sfera educatiei, ONG-isti, profesori, reprezentanti ai comunitatii locale, precum si alti actori ai sistemului romanesc de invatamant. Toti acestia militeaza si actioneaza pentru identificarea celor mai potrivite solutii pentru asigurarea calitatii in invatamantul din Romania.

Proiectul “Educatia Altfel” este finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune. Mai multe detalii despre acest program gasiti la www.tinact.ro.

Sursa foto: tinact.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Strangere de fonduri pentru campania UNICEF Romania: "Impreuna pentru fiecare copil"

Proiectul de voluntariat "Construim impreuna pentru o viata sanatoasa!"

Programul national «Impreuna pentru fiecare» a finantat un nou proiect

Programul de responsabilitate sociala "Impreuna pentru fiecare" continua si in 2011

Mesajul Focus de Ziua Internationala a Copiilor Disparuti: Impreuna ii putem aduce acasa!

Educatie non-formala prin proiectul „Desenam Impreuna Viitorul”

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro