Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileProgramul 100 de pui pentru o familie
 

Programul 100 de pui pentru o familie

 

Asociatia Smiles deruleaza un program special in cadrul proiectului de Sprijin pentru Familii, in care cateva dintre acestea primesc 100 de pui de gaina, de o zi, pe care ii cresc pana la 2 kg in greutate, iar apoi ii valorifica fie in celelalte proiecte ale asociatiei, fie prin vanzare pe piata agro-alimentara.

Familia Potioc are experienta, anul trecut ei au mai facut parte din acest program special si au primit cu bucurie vestea ca vor putea din nou sa aiba o mica ferma de pui! Copiii au fost incantati de micile fiinte galbioare, ce au pornit la explorarea noii locuinte imediat ce au fost eliberati din cutiile de carton!

Programul se desfasoara pe perioada de vara, iar scopul sau este de a-i invata si mobiliza pe cei aflati in proiectul nostru de a avea o activitate care sa le creeze o responsabilizare si in acelasi timp sa le aduca si un beneficiu financiar, rasplata muncii lor pentru aproximativ doua luni, cat dureaza cresterea unei serii de pui. In perioada din an cand temperaturile permit acest lucru, intre martie si septembrie, familiile cresc doua serii, iar la momentul potrivit, acesti pui crescuti pentru carne distribuiti in proiectele noastre, pentru sprijinirea altor beneficiari. Asociatia Smiles acopera costurile cu achizitia puilor si a hranei pentru acestia, insa la fel de important este si faptul ca noi ne asiguram de conditiile optime de crestere, respectiv un spatiu ingradit, acoperit si securizat impotriva pradatorilor, echipamentul de hranire si adapare, medicamente cand este cazul. Costul total, pe an, se ridica undeva la 2.500 de lei, din care se recupereaza ulterior o parte, prin valorificarea productiei.

Unul dintre scopurile noastre in asistenta pe care o oferim este sa dam posibilitatea familiilor sa deprinda priceperi utile pentru viata. Astfel, vor putea cu mai multa usurinta sa se adapteze realitatii “pe cont propriu”.

Articol realizat de:

Asociatia Smiles Asociatia Smiles
13 articole postate
Publica din: 2012-01-18
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:


Program de asigurare a hranei pentru familii nevoiase

De 8 Martie, femeile din comuna Rasca vor primi vacute irlandeze

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro