Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabilePractica pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale la Timisoara
 

Practica pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, la Timisoara

 

Practica pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale a inceput ieri, 14 septembrie in cadrul Filarmonicii Banatului din Timisoara.

6 persoane cu dizabilitati intelectuale au dat startul proiectului "Start profesional pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale", finantat de Fundatia United Way Romania. Pe tot parcursul stadiului de practica, respectiv 14 - 28 septembrie, timp de 4h/zi, cei 6 adulti cu dizabilitati intelectuale desfasoara in cadrul Filarmonicii Banatului diferite activitati de curatenie – spalat geamuri, curatat mocheta, spalat podele etc.

Cei 6 adulti sunt beneficiari ai serviciilor Fundatiei "Pentru Voi" si sprijiniti de un reprezentant al "Pentru Voi".

Scopul acestui stadiu de practica este apreciat de Filarmonica Banatului si are ca activitate sprijirea celor 6 beneficiari pentru a-si dezvolta abilitatile de munca, de socializare si comunicare in cadrul unui loc de munca obisnuit, de familiarizare cu aspectele ce tin de angajarea pe piata libera a muncii.

Laila Onu, director executiv al Fundatiei "Pentru Voi" din Timisoara, vine sa confirme si sa completeze spusele de mai sus: "Aceasta actiune are un dublu rol: unul de a dezvolta abilitatile de munca in domeniul curateniei pentru cele 6 persoane cu dizabilitati intelectuale, pentru ca mai apoi sa isi poata gasi un loc de munca, si unul de solidaritate cu artistii Filarmonicii la finalizarea activitatilor de curatenie, ca urmare a renovarilor recente."

Va mai spunem ca este al cincilea stagiu de practica desfasurat in cadrul acestui proiect, prin care 30 adulti cu dizabilitati intelectuale, au sansa sa isi dezvolte abilitatile si sa se familiarizeze cu un loc de munca, cu un program, pentru responsabilizarea si dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa, in vederea facilitarii unei viitoare angajari.

Fundatia "Pentru Voi" are ca scop cresterea calitatii vietii adultilor cu dizabilitati de dezvoltare si familiilor lor. Este singura din Romania care ofera o paleta complexa de servicii comunitare pentru cei 177 beneficiari ai sai: 5 locuinte protejate, 2 centre de zi, un centru respiro, serviciu de angajare asistata pentru 100 beneficiari, o unitate protejata in care lucreaza 46 persoane cu dizabilitati de dezvoltare.

Sursa foto: www.pentruvoi.ro

 

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Tabara pentru tinerii care au invins cancerul

Satul Biodiversitatii isi asteapta vizitatorii la expozitie

Petrecere caritabila de Halloween gazduita de Camp Ronald McDonald

Lupta impotriva saraciei prin arta!

Facem schimb de jucarii cu Diverta

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro