Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabilePersoanele publice din Romania sprijina copiii cu autism
 

Persoanele publice din Romania sprijina copiii cu autism

 

Oameni mari s-au implicat in Campania AITA “Parerea ta conteaza” si au devenit ambasadori ai copiilor cu autism: campioana mondiala la scrima Ana Maria Branza, actrita Coca Bloos, campioana la tenis de masa Otilia Badescu, vedetele TV Gianina Corondan si Lili Braga (Prima TV), campioana olimpica la canotaj Valeria Racila. Imaginile emotionante se pot gasi pe Facebook: Asociatia AITA.

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) implineste in curand 3 ani, perioada in care s-a dezvoltat foarte mult in ceea ce priveste oferirea serviciilor de terapie specializata copiilor cu autism. AITA a avut realizarea de a deschide un Centru cu cabinete individuale pentru copii, dotate si amenajate pentru a respecta nevoile lor de invatare.

Terapiile de care copiii cu tulburari de spectru autist beneficiaza la Centrul AITA sunt: terapie comportamentala aplicata (ABA), PECS, logopedie, kinetoterapie, socializare si artterapie.

AITA a acumulat experienta in lucrul cu copiii cu autism si a avut rezultate foarte bune (4 copii din 12 s-au integrat in gradinite normale in anul in curs, ceilalti copii avand achizitii semnificative in sfera limbajului, cunostintelor, socializarii).

De-a lungul timpului insa, membrii AITA si parintii copiilor s-au confruntat de multe ori cu respingere din partea societatii. Oamenii catalogheaza acesti copii ca fiind “nepolitiosi”, “prost crescuti”, fara sa stie care sunt
caracteristicile reale ale autismului. Scopul AITA a fost mereu, pe langa terapia de calitate, si acela de a informa comunitatea despre problematica autismului. Campania “Parerea ta conteaza” reprezinta un pas mare, deoarece AITA si-a dorit sa atinga un public mai larg, si-a dorit ca oamenii sa afle si sa inteleaga ca autismul nu este o tragedie, ca sunt sanse de recuperare si ca persoanele cu autism isi merita locul lor de drept in societate, merita sa fie acceptate si iubite.

Campania si-a propus ca in perioada noiembrie-decembrie 2011 cat mai multe persoane cunoscute
sau persoane ce lucreaza in alte domenii decat psihologia sa viziteze timp de o jumtatate de ora copiii de la Centrul AITA, urmand ca apoi sa se transforme in ambasadori ai copiilor cu autism. Pozele cu ei si copiii cu care s-au jucat, cat si experientele lor povestite chiar de ei au ajuns la foarte multe persoane prin intermediul unor articole de presa si prin Facebook. Mesajul campaniei a fost unul plin de speranta pentru familiile care se confrunta cu autismul, acestea au putut sa afle ca exista sansa de recuperare si ca interventia timpurie este esentiala.

Articol realizat de:

Asociatia AITA Asociatia AITA
7 articole postate
Publica din: 2012-04-23
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, luminata de Fundatia Pentru Voi

Voteaza proiectul "Copiii cu autism merg la scoala"

Un punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro