Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileParteneriat intre ONG-uri si stat pentru accesul copiilor institutionalizati la educatie
 

Parteneriat intre ONG-uri si stat pentru accesul copiilor institutionalizati la educatie

 

Parteneriat intre ONG-uri si stat pentru accesul copiilor institutionalizati la educatieAsociatia Young Initiative si Biblioteca Metropolitana Bucuresti anunta deschiderea Centrului de Lectura si Educatie Non-Formala (CLENF) in cadrul Centrului Primire Urgente Copil Abuzat Sector 4 Bucuresti vineri, 17 decembrie 2010, incepand cu orele 11:00.

Infiintarea centrului este parte a proiectului Punti catre cunoastere, organizat de Asociatia Young Initiative si Biblioteca Metropolitana Bucuresti in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti si finantat de International Research & Exchanges Board (IREX).

Scopul proiectului este cresterea gradului de acces la cultura, educatie si tehnologie pentru un grup 60 de copii institutionalizati cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani, aflati in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti.

Prin intermediul acestui proiect voluntarii inclusi in program si bibliotecarii participanti vor organiza activitati de stimulare a abilitatilor cognitive ale beneficiarilor si, de asemenea, vor organiza module de alfabetizare informatica adaptate pe grupe de varsta si calificare deja existenta.

Multumita finantarii primite din partea Fundatiei IREX ca urmare a castigarii editiei septembrie-octombrie a Concursului de Participare Comunitara (apel de proiecte pentru grant-uri), CLENF-ul va beneficia de dotari moderne si echipamente necesare bunei desfasuari a activitatii (desktop PC-uri, videoproiector, multifunctionala, carti, software educational, filme pentru copii etc.).

Festivitatea de deschidere a Centrului va avea loc vineri, 17 decembrie 2010, incepand cu orele 11:00, la sediul Centrului de Primire Urgente Copil Abuzat Sector 4 Bucuresti din Str. Soldat Enache Ion Nr. 31A. La eveniment vor participa reprezentantii organizatorilor, partenerilor si finantatorului.

sursa foto: hullcc.gov.uk

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Mihaela Radulescu strange bani pentru copiii institutionalizati

Copiii institutionalizati pleaca in tabere

Bicicleta, mijloc de mobilitate urbana in randul copiilor institutionalizati

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro