Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileOrganizatia Natiunilor Unite este data in judecata in Haiti pentru raspandirea holerei
 

Organizatia Natiunilor Unite este data in judecata in Haiti pentru raspandirea holerei

 

Natiunile Unite sunt date in judecata de avocatii victimelor epidemiei de holera din urma cu 3 ani, din Haiti, pe motiv ca au contribuit la raspandirea focarului de infectie in teritoriu. Plangerea a fost inaintata, miercuri, la Curtea Districtului Federal din Manhattan, si reprezinta cel mai grav proces inaintat impotriva ONU.

Epidemia de holera din Haiti, iscata in urma Haiticutremurului devastator din urma cu trei ani, a ucis mai mult de 8300 de haitieni si a imbolnavit peste 650.000 de persoane. Desi in prezent nu mai exista focar epidemic, in zona, holera continua sa faca in jur de 1000 de victime, anual.

In acest context tulburator, avocatii victimelor haitiene acuza Organizatia Natiunilor Unite ca au contribuit la dezvoltarea focarului de infectie si au actionat ONU in instanta. Acestia sustin ca baracile instalate in acea perioada au dus la contaminarea cu fecale umane a apei si la raspandirea holerei in zona.

Reprezentantii Natiunilor Unite raspund acuzatiilor, declarand ca ei s-au angajat in eradicarea holerei din Haiti si nu recunosc ca ar fi responsabili de raspandirea neintentionata a infectiei. In plus, au afirmat ca sunt protejati de imunitate diplomatica pentru orice acuzatii de neglijenta, starnind si mai mult furia haitienilor.

sursa foto: globalpost.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Romania, pe locul 50 in topul ONU al dezvoltarii umane

ONU: Situatia refugiatilor sirieni este o rusinoasa calamitate umanitara

ONU a lansat Anul International al Padurilor

Banca Mondiala, donatie de 15 milioane dolari pentru combaterea holerei din Haiti

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro