Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileONG-urile solicita un fond pentru stimularea angajarii persoanelor cu dizabilitati
 

ONG-urile solicita un fond pentru stimularea angajarii persoanelor cu dizabilitati

 

ONG-urile solicita un fond pentru stimularea angajarii persoanelor cu dizabilitatiReprezentantii mai multor organizatii non-guvernamentale, printre care si Fundatia Motivation Romania, solicita infiintarea unui fond pentru stimularea angajarii persoanelor cu dizabilitati care sa fie creat din incasarile la bugetul de stat ale taxelor pe care le platesc angajatorii care nu indeplinesc obligatia legala de a avea angajati cu dizabilitati.

Prin Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, statul prevede ca operatorii economici "care au cel putin 50 de angajati au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati", explica reprezentantii intr-un comunicat de presa.

Mai multe, legea prevede ca angajatorii care nu angajeaza persoane cu handicap fie platesc lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap, fie cumpara produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, in cadrul carora cel putin 30% din numarul total de angajati cu contract individual de munca sunt persoane cu handicap.

In prezent, sumele platite de angajatorii care nu au angajati cu dizabilitati potrivit legii nu sunt directionate catre persoanele cu dizabilitati.

Fundatia Motivation Romania
sustine directionarea acestor sume pentru programe in sprijinul persoanelor cu dizabilitati, mai exact pentru stimularea angajarii acestora. "Fondul ar putea sustine programe de integrare profesionala a persoanelor cu dizabilitati, dar si proiecte de mobilizare a mediului de afaceri pentru angajarea lor", arata repezentantii organizatiei.

"Exista exemple in cadrul administratiei centrale, ca Fondul pentru sustinerea IMM-urilor, care pot aduce argumente pentru crearea unui Fond Unic in care sa fie colectata taxa platita de angajatorii care nu incadreaza 4% persoane cu dizabilitati. Credem ca trebuie analizata posibilitatea crearii acestui Fond pentru o integrarea reala a persoanelor cu dizabilitati", a declarat Cristian Ispas, directorul general al Fundatiei Motivation Romania, in cadrul dezbaterii regionale cu tema "Integrarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati prin economia sociala. Aplicarea unor modele europene in Romania", care a avut loc ieri la Bucuresti.

sursa foto: sansavranceana.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Fundatia Motivation Romania spune Da consilierii parintilor copiilor cu dizabilitati care merg la scoala

Fundatia doctorului Cristian Andrei in sprijinul persoanelor cu dizabilitati

Fonduri europene pentru consilierea profesionala a romanilor cu dizabilitati

El Camino de Santiago pe bicicleta pentru persoanele cu dizabilitati

Copiii cu dizabilitati fac terapie prin sunet

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro