Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabile"O viata poate depinde de tine!" campanie de informare si educare publica
 

"O viata poate depinde de tine!", campanie de informare si educare publica

 

O viata poate depinde de tineAsociatia React si Vodafone Romania au lansat "O viata poate depinde de tine!", campania de informare si educare publica privind acordarea primului ajutor in situatii de urgenta si folosirea corecta a numarului de urgente 112.

Campania „O viata poate depinde de tine!” promoveaza importanta masurilor de prim ajutor atat in ceea ce priveste accesul rapid la asistenta de specialitate, prin apelarea numarului de urgenta 112, cat si in ceea ce priveste corectitudinea realizarii manevrelor de prim ajutor pana la sosirea ambulantei.

Campania pentru promovarea masurilor de prim ajutor este sustinuta prin filme demonstrative, care prezinta principalele manevre de prim ajutor, explicate si ilustrate de medici specialisti din cadrul SMURD. Filmele demonstrative sunt disponibile pe site-ul campaniei, www.salvez.ro.

De exemplu, stopul cardiac afecteaza anual aproximativ 70.000 de persoane, fiind considerat principala cauza de deces in Europa, conform EuroStat. Cunoasterea masurilor de prim ajutor este vitala, in acest caz resuscitarea corecta facuta in primele zece minute sporeste considerabil sansele de supravietuire.

Tot pe www.salvez.ro persoanele interesate sa invete masurile de prim ajutor in situatii de urgenta se pot inscrie pentru a participa gratuit la cursurile sustinute de catre paramedici SMURD in orasele Bucuresti, Craiova, Targu Mures, Targoviste, Piatra Neamt si Sibiu. De asemenea, in orasele mentionate, se vor desfasura mai mult de 50 de cursuri de prim ajutor special concepute pentru publicul tanar – elevi si studenti.

Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 a fost lansat in aprilie 2005 si este administrat de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale. La acest numar se inregistreaza zilnic aproximativ 85.000 de apeluri la nivel national. Serviciile disponibile la 112 sunt Politia, Inspectoratul pentru situatii de urgenta, SMURD, Ambulanta, Jandarmeria, MapN, SRI, SPP, Ministerul Transporturilor prin Autoritatea Feroviara Romana si Centrul Maritim de Coordonare, Romatsa si Salvamont.

Cele mai frecvente urgente pentru care este apelat 112 sunt urgentele medicale, tulburarea ordinii si linistii publice. In primele 8 luni ale acestui ani, la nivel national, 73% dintre apelurile receptionate de serviciul 112 au fost apeluri care anuntau urgente false. In Bucuresti, in perioada ianuarie-august 2011 au fost inregistrate 1,5 milioane de apeluri, dintre care 55,6% au fost false urgente.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
SMURD Mures va organiza cursuri de prim ajutor in scoli

Serviciu unic de urgenta 112 pentru persoane surdo-mute

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro