Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileO meserie o sansa la un viitor
 

O meserie, o sansa la un viitor

 

O meserie, o sansa la viitorProiectul  national de educatie si integrare pe piata fortei de munca a tinerilor din centrele de plasament, „O meserie, o sansa la un viitor”, va fi implementat de catre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei cu finantare din partea Raiffeisen Bank si se va desfasura pana in iulie 2011.

60 de tineri cu varste intre 15 si 21 de ani, proveniti din centrele de plasament din trei orase vor avea sansa sa invete o meserie si sa isi gaseasca un loc de munca. Selectia se va face din randul celor opt orase (Arad, Braila, Baia Mare, Ploiesti, Craiova, Constanta, Iasi si Timisoara) in care exista Grupuri Scolare ale Cooperatiei Mestesugaresti „Spiru Haret” UCECOM, scoli de arte si meserii care ofera cursuri preuniversitare si de specializare. Tinerii vor fi alesi de catre echipa proiectului in baza dosarului personal si a unui interviu.

Scopul programului este de a oferi tinerilor institutionalizati sansa de a-si continua studiile sau de a se perfectiona in vederea gasirii unui loc de munca. Proiectul isi propune de asemenea sa ii ajute pe tineri sa se integreze in societate si sa dobandeasca abilitati de viata.

Prin acest proiect, acesti tineri vor primi sprijin financiar constand in plata taxelor de scolarizare - cursuri de calificare, cursuri liceale -, vor beneficia de sprijin in efectuarea temelor, de mentorat si de asistenta in vederea gasirii unui loc de munca, vor putea sa participe la stagii de practica in cadrul unor firme de profil si vor fi incurajati sa participe la randul lor la activitati educationale, de socializare si de voluntariat in folosul comunitatii.

„O meserie, o sansa la un viitor” se bazeaza pe succesul proiectului similar desfasurat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei la Centrul Comunitar „Generatii” din Bucuresti, in urma caruia 25 de tineri proveniti din medii defavorizate participa la activitatile centrului de zi si beneficiaza de plata taxelor scolare.

 

Sursa foto: www.denmark.net

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Stim ce inseamna “O sansa pentru viata"

Scoala de excelenta te pregateste sa devii OM MARE!

Edulier - Proiectul de educatie non - formala pentru copii

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro