Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileO fundatie caritabila lanseaza aplicatia iPhone pentru prevenirea cancerului la san
 

O fundatie caritabila lanseaza aplicatia iPhone pentru prevenirea cancerului la san

 

O fundatie caritabila lanseaza prima aplicatie iPhone pentru prevenirea cancerului la sanFundatia caritabila "Breakthrough" din Marea Britanie, ce militeaza pentru constientizarea riscului aparitiei cancerului la san pe care si-l asuma femeile ce nu isi fac un control regulat, a prezentat rezultatele unui studiu care arata ca 50% dintre femei nu actioneaza pentru depistarea simptomelor acestui tip de cancer.

In acest sens fundatia a lansat iBreastCheck, prima aplicatie pentru telefoanele iPhone destinata incurajarii femeilor pentru urmarea tehnicilor de control.

Cantareata si actrita britanica Bernie Nolan, care in prezent urmeaza un tratament impotriva cancerului la san, a declarat: "Cu cat acest tip de cancer este depistat mai devreme, cu atat sansele de a-l invinge sunt mai mari, astfel ca rog fiecare femeie sa nu neglijeze auto controlul regulat, facut in fata oglinzii".

Cancerul de san este cel mai raspandit tip cancer cu aproape 46.000 de femei diagnosticate in fiecare an. Aproximativ 1.000 de femei mor in fiecare luna in Marea Britanie din cauza acestui tip de cancer.

Sondajul facut de fundatia Breakthrough a aratat ca una din patru femei nu-si verifica sanii pentru simplul fapt ca uita sa faca asta.
Majoritatea cazurilor sunt depistate atunci cand femeile care constata schimbari neobisnuite iau initiativa si fac o vizita la medic.

Aplicatia pentru iPhone isi propune sa prezinte riscurile asociate acestei boli si permite femeilor sa stabileasca o notificare recurenta pentru urmatorul control. Aplicatia prezinta in videoclipuri si imagini modalitatea in care se face autoexaminarea si semnele la care femeile trebuie sa fie atente.

Aplicatia iBreastCheck este descarcabila gratuita de pe iTunes si iBreastCheck.com

sursa foto: iBreastCheck.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Spectacol caritabil organizat in beneficiul unei fundatii ce lupta impotriva cancerului la san

Record caritabil in campania impotriva cancerului la san

Fundatia Renasterea da startul campaniei impotriva cancerului la san

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro