Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileMii de biciclisti au participat la marsul OPTAR "Vrem piste pe sosea! Vrem un oras pentru oameni"
 

Mii de biciclisti au participat la marsul OPTAR "Vrem piste pe sosea! Vrem un oras pentru oameni"

 

Lipsa pistelor special amenajate pentru biciclete si lipsa de respect a soferilor fata de biciclisti au determinat Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) sa organizeze un mars de protest. Actiunea a fost menita sa convinga autoritatile de nevoia urgenta de construire a unor piste speciale, care sa faciliteze deplasarea pe doua roti in Capitala Romaniei.

Peste 8000 de biciclisti au participat la mars si Marsul biciclistilorsi-au cerut dreptul de a putea circula in Bucuresti intr-un mod decent, asa cum se circula in alte orase. Crearea de piste pe carosabil, crearea de benzi unice pentru transportul public si eliberarea trotuarelor pentru pietoni sunt doar cateva dintre cerintele Comunitatii Biciclistilor din Bucuresti si ale OPTAR.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat recent ca va realiza piste pentru biciclisti, insa cei care ar urma sa beneficieze de ele nu cred in aceste promisiuni, mai ales ca acestea au fost facute de mai multe ori si pana acum nu s-au luat masuri.

Proteste ale biciclistilor vor mai fi organizate, pana cand autoritatile vor demara implementarea unui sistem de piste pe carosabil.

sursa foto: hotnews.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Studentii pot pedala inspre cursuri pe biciclete inchiriate gratuit

O bicicleta este o bucurie la care copiii saraci din Romania pot doar visa

Biciclete gratuite in parcul Kiseleff

Bicicleta, mijloc de mobilitate urbana in randul copiilor institutionalizati

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro