Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileMateriale digitale inovative premiate în cadrul concursului #Digitaliada
 

Materiale digitale inovative premiate în cadrul concursului #Digitaliada

 

Digitaliada129 de materiale digitale educa╚Ťionale au intrat în concursul #Digitaliada, iar juriul a selectat 9 câ╚Ötigatori. #Digitaliada este un concurs care încurajeaz─â crearea de materiale cu con╚Ťinut original ╚Öi open source, utile procesului de înv─â╚Ťare în limba român─â. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul proiectului Digitaliada, al Funda╚Ťiei Orange, ╚Öi se adreseaz─â în principal cadrelor didactice din orice ╚Öcoal─â din România, dar ╚Öi tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate s─â creeze ╚Öi s─â distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oric─ârei discipline ╚Öcolare din ciclul gimnazial.

În cadrul acestei edi╚Ťii au fost introduse trei sec╚Ťiuni distincte pentru înscrierea materialelor digitale - Aplica╚Ťii, Con╚Ťinut video ╚Öi Proiecte didactice. În cadrul fiec─ârei categorii au fost premiate 3 materiale, valoarea total─â a premiilor fiind de 8000 euro. Câ╚Ötig─âtorii primesc echipamente digitale performante, astfel încât s─â le fie sus╚Ťinut─â în continuare munca de dezvoltare ╚Öi creare de con╚Ťinut educa╚Ťional digital în limba român─â. 

Juriul celei de-a doua edi╚Ťii #Digitaliada a fost format din: prof. univ. dr. Radu Gologan, pre╚Öedinte al Societ─â╚Ťii Române de Matematic─â ╚Öi coordonator al Lotului Olimpic de Matematic─â - pre╚Öedintele juriului; dr. Ciprian Fartu╚Önic, director general, Institutul de ╚śtiin╚Ťe ale Educa╚Ťiei; Cristian Pa╚Ťachia - Development & Innovation Manager - ‎Orange România; Roxana Rugin─â - fondator al platformei SimplonRomânia.org ╚Öi consultant în dezvoltarea afacerilor sociale ╚Öi a tehnologiilor educa╚Ťionale; Amalia Fodor, director Funda╚Ťia Orange.

 „Sunt convins c─â, în foarte scurt timp, impactul digitaliz─ârii în educa╚Ťie va fi total. Acesta a fost ╚Öi motivul pentru care este al doilea an în care am acceptat s─â fac parte din juriul concursului #Digitaliada. Am întâlnit cu aceste ocazii materiale de educa╚Ťie prin digital extrem de interesante, în majoritate alc─âtuite de dasc─âli. Aceasta probeaz─â dorin╚Ťa de implicare a profesorilor din România în modernizarea înv─â╚Ť─âmântului.” a declarat prof. univ. dr. Radu Gologan, pre╚Öedintele juriului. 

„Am creat acest concurs pentru c─â am observat c─â în România sunt foarte pu╚Ťine materiale digitale în limba român─â ce pot fi folosite în ╚Öcoal─â. Mai ales în ce prive╚Öte matematica ╚Öi TIC-ul, materiile pe care este axat proiectul Digitaliada, am fost nevoi╚Ťi s─â folosim în cele mai multe cazuri materiale în limba englez─â. Pentru o ╚Ťar─â care se laud─â cu atât de mul╚Ťi dezvoltatori de software, ne dorim s─â vedem prezen╚Ťa lor ╚Öi în zona educa╚Ťional─â, în special cu materiale open source, astfel încât genera╚Ťiile care vin s─â fie din ce în ce mai bine preg─âtite.” a declarat Amalia Fodor, director Funda╚Ťia Orange.

Scurt─â descriere a materialelor câ╚Ötig─âtoare

SECȚIUNEA APLICAȚII

Premiul I - Sorin Borodi, profesor de matematic─â din jude╚Ťul Cluj, cu materialul „Conul” – aplica╚Ťie ce include toate etapele necesare parcurgerii temelor despre figura geometric─â numit─â con. Premiul este un laptop performant, cu o valoare de aprox. 2000 de euro.

Premiul II -  Elena Buric, profesor de limba francez─â din jude╚Ťul Tulcea, pentru materialul „Corpul uman. Înva╚Ť─â s─â vorbe╚Öti despre corpul uman în limba francez─â!” - aplica╚Ťia reprezint─â un dispozitiv complet de înv─â╚Ťare online a limbii franceze, care poate fi folosit atât la clas─â, cât ╚Öi în mod independent. Premiul este un laptop performant, cu o valoare de aprox. 1000 de euro.

Premiul al III-lea - Florin Pop, profesor de informatic─â ╚Öi T.I.C din jude╚Ťul Maramure╚Ö, pentru aplica╚Ťia „Structura unui sistem de calcul” - soft educa╚Ťional interactiv pentru clasa a V-a, la materia TIC ╚Öi Informatic─â, cu ajutorul c─âruia elevii vor descoperi ce este un computer. Premiul este un hard extern, cu o valoare de aprox. 800 de euro.

SECȚIUNEA CONȚINUT VIDEO

Premiul I - Anda Laura Silea, profesor de limba ╚Öi literatura român─â din jude╚Ťul Bra╚Öov, pentru aplica╚Ťia „Idei principale la îndemân─â” – o lec╚Ťie video de prezentare a conceptului de idei principale. Premiul este un laptop performant, cu o valoare de aprox. 1500 de euro.

Premiul II - Mihai Agape, profesor de Informatic─â ╚Öi T.I.C. din jude╚Ťul Mehedin╚Ťi, pentru o serie de tutoriale video pentru un joc cu personajul Gobo. Premiul este o camer─â video, cu o valoare de aprox. 800 de euro.

Premiul III - Ionel Dumitru Nedelcu, profesor de limba român─â din jude╚Ťul Dolj, pentru proiectul digital „Verbele Predicative” - o serie de tutoriale video despre identificarea verbelor predicative. Premiul este un hard extern, cu o valoare de aprox. 500 de euro.

SECȚIUNEA PROIECTE DIDACTICE

Premiul I - Florin Pop, profesor de informatic─â ╚Öi T.I.C din jude╚Ťul Maramure╚Ö, pentru aplica╚Ťia „Siguran╚Ťa pe Internet” - proiect didactic cu implementarea aplica╚Ťiilor Google pentru Educa╚Ťie. Premiul este un laptop performant, cu o valoare de aprox. 800 de euro.

Premiul II - Didina Botgros, înv─â╚Ť─âtoare din jude╚Ťul Hunedoara, pentru aplica╚Ťia Orizontul local Aninoasa - material digital structurat pe 2 teme ample de con┼úinut ┼či mai multe subteme: orizontul apropiat, cum ar fi sala de clas─â , ╚Öcoala, localitatea ┼či orizontul local  cu referire la  probleme ale vie╚Ťii reale, a╚Öa cum apar ele în context cotidian, cu focus pe identificare de solu╚Ťii, rezolvarea de probleme ale lumii reale, în scopul dezvolt─ârii competen╚Ťelor pentru via╚Ť─â. Premiul este o tablet─â cu o valoare de aprox. 500 de euro.

Premiul III - Ovidiu Hu╚Ťuleac, profesor de matematic─â din jude╚Ťul Suceava, pentru proiectul digital „Teorema lui Pitagora”, care împreun─â cu aplica╚Ťiile „Proiec╚Ťii ortogonale pe o dreapt─â”, „Teorema în─âl╚Ťimii”, „Teorema catetei” ╚Öi „No╚Ťiuni de trigonometrie” constituie un pachet destinat pred─ârii - înv─â╚Ť─ârii - evalu─ârii unit─â╚Ťii de înv─â╚Ťare „Rela╚Ťii metrice în triunghiul dreptunghic”. Premiul este un hard extern, cu o valoare de aprox. 250 de euro.

Mai multe detalii despre materialele câ╚Ötig─âtoare aici.

Digitaliada este un program de educa╚Ťie digital─â care î╚Öi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbun─ât─â╚Ťirea performan╚Ťei ╚Öcolare a elevilor.

În cadrul programului, s-a dezvoltat platforma www.digitaliada.ro - un hub online de con╚Ťinut educa╚Ťional liber, folosit de elevi ╚Öi profesori din toat─â ╚Ťara. Platforma g─âzduie╚Öte anual concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajeaz─â crearea de con╚Ťinut original ╚Öi open source ce poate fi utilizat în procesul de înv─â╚Ťare. Digitaliada se desf─â╚Öoar─â cu avizul Ministerului Educa╚Ťiei Na╚Ťionale. 

Despre Funda╚Ťia Orange

Funda╚Ťia Orange este o organiza╚Ťie non-profit care se implic─â în via╚Ťa comunit─â╚Ťii prin realizarea de proiecte de filantropie menite s─â aduc─â schimb─âri pozitive în via╚Ťa persoanelor dezavantajate. În cei 5 ani de activitate, Funda╚Ťia Orange a investit peste 3,5 milioane de euro în proiecte de educa╚Ťie digital─â pentru persoane defavorizate ╚Öi în proiecte de s─ân─âtate, educa╚Ťie, cultur─â, în beneficiul persoanelor cu deficien╚Ťe de vedere ╚Öi/sau de auz, în scopul integr─ârii lor sociale. Pentru mai multe informa╚Ťii v─â rug─âm vizita╚Ťi www.fundatiaorange.ro ╚Öi www.digitaliada.ro.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro

´╗┐
´╗┐´╗┐Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Fundatia Orange - Au fost alese cele 10 școli din mediul rural în care se va derula Digitaliada

Digitaliada caută 10 școli din mediul rural

Digitaliada ÔÇô ├«nv─â╚Ťare prin metode digitale ├«n 10 scoli din mediul rural

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro