Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileLocul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!
 

Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!

 

"Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!" asa suna actiunea de mediu desfasurata de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, din judetele Hunedoara, Prahova si Teleorman. 20 de localitati din cele trei judete au avut parte sambata, 28 august 2010 de actiuni de informare, constientizare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), alaturi de diferiti parteneri.

Campania "Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!" a luat cu asalt judetul Hunedoara, si s-a desfasurat in municipiul Orastie, in orasele Simeria si Geoagiu si in satele apartinatoare acestora, cu sprijinul primariilor din aceste localitati.

In judetul Prahova, locuitorii din Campina, Banesti, Brebu, Cornu si Poiana Campina, precum si cei din satele alaturate, au fost asteptati la o ampla actiune de colectare, la invitatia primariilor locale si a Asociatiei RoRec.

La Alexandria, in judetul Teleorman, sub cupola "Umbrelei Verzi", cetatenii au avut ocazia sa lupte pentru ca orasul lor sa devina "Capitala verde a Romaniei". In cadrul campaniei derulate de Tuborg Romania, a avut loc o noua actiune de colectare DEEE, timp de  trei zile, de vineri pana duminica.

Partenerii asociatiei au oferit premii tuturor participantilor care au depus aparate vechi sau uzate in cadrul celor trei actiuni. Prin partenerii asociatiei amintim: Arctic, Beko, Flanco, Livoli, Ronor, Whirlpool si Tuborg.

Liviu Popeneciu, presedinte Asociatia RoRec spune: "Prin aceste actiuni continuam sustinut eforturile noastre de informare si constientizare a publicului cu privire la importanta colectarii selective si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice. Aceste aparate contin substante toxice periculoase, ce reprezinta o reala amenintare pentru mediul inconjurator. Colectarea corecta a acestor deseuri este un prim demers pentru a realiza ca mediul este o valoare pe care trebuie sa o protejam si este un exercitiu de atitudine civica, ecologica".

Sursa foto: http://greenedmonton.ca

 

 

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Campania "Think free, go smoke-free!" in Drobeta Turnu Severin!

Calatorii pe curcubeu - atasamentul: teorie, practica, aplicatii

20 de castigatori in programul “Impreuna pentru fiecare” 2010

Fundatia Soros Romania relanseaza competitia de idei de proiecte, in cadrul “Fondului de urgenta”

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro