Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileLansarea proiectului "Atelierul de mestesuguri" in Cluj Napoca
 

Lansarea proiectului "Atelierul de mestesuguri" in Cluj Napoca

 

18 iunie 2012 - Comunicat de presa

Fundatia World Vision Romania lanseaza Atelierul de Mestesuguri*

260 de persoane din mediul rural, regiunea Nord – Vest, vor beneficia de pregatire si consultanta profesionala in cadrul proiectului pentru dezvoltarea mestesugurilor traditionale implementat de Fundatia World Vision Romania, Asociatia pentru Sprijinirea Dezvoltarii Rurale si Ascendo S.R.L. Proiectul este finantat din fonduri structurale europene si se deruleaza in perioada aprilie 2012 – martie 2014.

In anul 2010 doar unul din doi locuitori apti de munca din mediul rural avea o ocupatie, iar somajul a afectat in mai mare masura absolventii invatamantului mediu si scazut (sursa INS). In acest context, proiectul Fundatiei World Vision Romania reprezinta o solutie pentru stimularea si echilibrarea dezvoltarii economice locale si deopotriva pentru revitalizarea traditiei populare mestesugaresti, intrucat ofera populatiei din mediul rural un program complet de dezvoltare profesionala adaptat contextului local si celui economic.

In prima faza a proiectului, beneficiarii vor urma cursuri de formare profesionala in tesut manual, artizanat textil si antreprenoriat. Cresterea nivelului de instruire inseamna mai multe sanse de ocupare profesionala si posibilitatea cresterii veniturilor.

Cea de-a doua componenta a proiectului vizeaza asigurarea sustenabilitatii si sprijinirea demararii activitatilor independente in domeniu. World Vision Romania va infiinta in localitatea Dezmir un atelier pilot de mestesuguri avand ca scop manufacturarea si valorificarea produselor de artizanat, iar in orasul Cluj - Napoca va fi constituit un centru de suport pentru mestesugari. Trei asociatii profesionale locale ale mestesugarilor, o retea de colaborare cu pensiunile rurale si o platforma comerciala online vor completa pachetul integrat de servicii destinate mestesugarilor. Accesul la toate aceste servicii, precum si la cursurile de calificare va fi gratuit.

Beneficiarii proiectului vor fi persoanele cu domiciliul in mediul rural din regiunea Nord – Vest care se afla in cautarea unui loc de munca, sunt someri sau persoane casnice, mestesugari, precum si cei care practica agricultura in gospodarie pentru consum propriu.

Fundatia World Vision Romania desfasoara „Atelierul de mestesuguri” si in regiunea Sud – Vest Oltenia, cu aceleasi obiective si adresat unui grup tinta similar. Cele doua initiative fac parte din Programul pentru agricultura si dezvoltare economica care promoveaza investitiile in capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltarii economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung si in acord cu valorile si traditiile locale.

Prosperitatea familiilor este esentiala pentru bunastarea copiilor, intrucat le ofera sanse egale la educatie si dezvoltare. World Vision Romania implementeaza inca din anul 2003 activitati care sustin dezvoltarea economica si agricola in mediul rural promovand atitudinea activa si implicarea in schimbarea conditiei de saracie in Romania.

Lansarea proiectului „Atelierul de mestesuguri” in Cluj- Napoca va avea loc miercuri, 20 iunie 2012, ora 10:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Str. Memorandumului nr. 21. La eveniment vor participa autoritati locale, reprezentanti ai institutiilor partenere in proiect, primari ai localitatilor in care World Vision implementeaza proiecte si potentiali beneficiari.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Claudia Tokacs, Specialist Comunicare
Fundatia World Vision Romania
claudia_tokacs@wvi.org
Tel. 0731444773
www.worldvision.ro http://www.facebook.com/WorldVisionRomania

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasã, etnie sau gen.

World Vision Romania este o organizatie partenera a World Vision International, prezenta in peste 100 de tari din intreaga lume. De mai mult de 20 ani dezvoltam in Romania programe in peste 200 de comunitati rurale din 8 judete. De-a lungul timpului am oferit sprijin pentru mai mult de 50.000 de copii si 300.000 de adulti.

*Program integrat de calificare, dezvoltare a competentelor antreprenoriale, suport si consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea mestesugurilor traditionale din mediul rural din regiunea Sud-Vest.

 

Articol realizat de:

WorldVisionRomania WorldVisionRomania
11 articole postate
Publica din: 2012-06-19
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
World Vision lanseaza Atelierul de Mestesuguri la Craiova

Fundatia World Vision Romania lanseaza „Atelierul de mestesuguri”

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro