Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileLa Universitatea de vara Societal preferam masina numita tren!
 

La Universitatea de vara Societal preferam masina numita tren!

 

Echipa Societal isi face bagajele pentru Universitatea de vara. Suntem la Miercurea Ciuc, intre 19 - 23 septembrie 2012! Cei 100 de ONG-isti invitati vor invata sa integreze masuri de Responsabilitate Sociala in proiectele si evenimentele pe care le organizeaza.

Ne declaram un “Eveniment responsabil” si pentru faptul ca ne preocupa reducerea emisiilor de CO2, datorate in mare parte transporturilor. Astfel, pentru a ajunge la Universitate dam unda verde pentru trenuri si pentru partajarea masinii (“car pooling”)!  

Specialistii ne avertizeaza! Parcul mondial de masini depaseste 800 de milioane de masini in circulatie. Ganditi-va cate materii prime, uzine, beton si petrol sunt necesare pentru a le pune in miscare! Si cum ar arata strazile noastre daca fiecare om de pe glob ar avea o masina!

Daca alegem calatoria cu trenul vom emite circa 50 gr CO2/km, cu autobuzul 120 gr CO2/km, iar cu masina individuala circa 180 gr CO2/km.

Folosim masina? Atunci sa o utilizam la capacitate! Trebuie sa fim cel putin trei persoane pentru a nu polua mai mult decat cu trenul.

Echipa Societal a centralizat toate masinile care vor fi puse in miscare cu ocazia Universitatii de vara si a cuplat traseele participantilor astfel incat sa existe o gestiune cat mai eficienta a locurilor. Astfel, vom emite mai putin CO2 in atmosfera, principalul vinovat de fenomenul “incalzirii globale” si, totodata, vom consuma mai putine resurse naturale (petrol, carbune, gaze naturale), atat de pretioase umanitatii.

Nu in ultimul rand, mesele servite la eveniment implica si ele emisii scazute de CO2! Am cautat furnizori locali de produse alimentare si astfel am redus kilometrii parcursi de produse de la camp pe mesele noastre. Micul dejun va contine lapte, oua, branza si alte porduse proaspete de la o distanta maxima de 63km.
Pentru cei interesati de programul Universitatii aflati mai multe detalii pe www.societal.ro.

Articol realizat de:

AsociatiaReper21 AsociatiaReper21
10 articole postate
Publica din: 2012-08-13
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Saptamana Responsabilitatii, un eveniment al profesionistilor

Cursuri de instruire: Responsabilitate Sociala Corporativa

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro